Petter (13) sov ute hele vinteren

Gjennom hele vinteren har 12 (nå 13) år gamle Petter Andersen sovet ute og loppet stefar for 10.000 kroner.

Gjennom hele vinteren har 12 (nå 13) år gamle Petter Andersen sovet ute og loppet stefar for 10.000 kroner. Foto: Kjetil Berglund (TV 2 Nettavisen)

Det startet med en halvsleivete kommentar fra stefar Kjetil Berglund om at Petter ikke klarte å sove ute. Fem måneder senere må stefar punge ut 10.000 kroner.

10.06.06 15:47

- Nei, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med pengene. Alle tingene jeg ønsket meg, har jeg fått, sier Petter Andersen som fylte 13 år 9. juni.

Det hele startet en gang i høst da familien så på tv hjemme i Lyngveien i Tromsø. Der var det et innslag om en gutt som sov ute.

«Det der hadde du aldri klart», sa stefar Kjetil Berglund, uten å vite hva slags stabeis av en snart 13-åring han var i hus med.

«Jo, det hadde jeg», sa Petter, og dermed kom vedemålet på bordet: Petter skulle få 10.000 kroner hvis han sov ute fra 1. desember til bursdagen sin den 9. juni.

Under en presending på verandaen har Petter Andersen hatt sin seng gjennom hele vinteren.

- Det var noen ganger jeg hadde lyst til å gi opp. Når det var 15 minusgrader. Da frøs jeg litt, sier Petter til TV 2 Nettavisen.

Petter har noen dager igjen å sove ute, som fratrekk for inne-nettene han fikk da han besøkte pappa i Oslo. Men pengene er allerede utbetalt.

- Det er tøft, og han var veldig sta. Han hadde lyst til å trekke inn årene da det var som kaldest og blåste som verst, men han sto’an av, sier stefar Berglund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.