Gå til sidens hovedinnhold

PFU: Fiskeribladet Fiskaren hadde ikke dekning for påstander om Sandberg og Letnes

Fiskeribladet Fiskaren hadde ikke god nok dekning for å fastslå at fiskeriminister Per Sandberg og Bahareh Letnes var samboere, ifølge Pressens Faglige Utvalg.

Utvalget konkluderte onsdag med at magasinet brøt med vær varsom-plakatens punkt 3.2 og 4.1 – som omhandler kildevalg og korrekte opplysninger, samt saklighet og omtanke i presentasjonen av en sak. Det første punktet omhandlet saken der magasinet fastslår at Sandberg og Letnes bodde sammen i regjeringsboligen, det andre bruddet gjelder PSTs angivelige reaksjon på en SMS fra Sandberg til Fiskarens redaktør.

Dermed har datteren til Per Sandberg, Charlotte Kjær Sandberg, vunnet fram med sin klage mot Fiskeribladet Fiskaren.

Bladet skrev i en tidlig artikkel at iranske Letnes hadde flyttet inn hos Sandberg, og framstilte det slik Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde anbefalt redaktøren av bladet å anmelde den daværende fiskerministeren.

Pressens Faglige Utvalg konkluderte etter noe drøfting med å felle bladet for brudd på punkt 3.2 – for dårlig kildegrunnlag – for opplysningen om at Sandberg og Letnes var samboere, samt for brudd på 4.1 – ikke dekning for påstand – for påstanden om at PST hadde anbefalt å anmelde Sandberg.

På dette siste punktet, kom det raskt fram etter avklaring fra PST at oppfordringen ikke var konkret knyttet til Sandberg-saken, men en generell oppfordring, som kan gis alle, at man bør gå til politiet hvis man føler seg truet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken