RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Pia» (16) rømmer hver helg

Nesten hver helg rømmer «Pia» (16) til rus og eldre kjærester i Oslo sentrum.

(iOslo.no) Barnevernets institusjoner i Oslo klarer ikke følge opp de vanskeligste ungdommene tilstrekkelig. 180 ungdommer mellom 13 og 18 år rømte 759 ganger fra barnevernsinstitusjoner og fosterhjem i Oslo i fjor. 16 år gamle «Pia» er en av dem.

Hun har bodd på en barnevernsinstitusjon siden hun ved flere anledninger opptrådte voldelig mot sin mor. 12 ansatte skal passe på henne på institusjonen, men de kjemper en forgjeves kamp. Dørene på institusjonen er åpne, noe som gjør at «Pia» sjelden er hjemme. Nå ber faren innstendig om et forbedret tilbud til sin datter, skriver Aftenposten.

– Om litt over ett år er hun 18, og da kan ikke barnevernet gjøre noe lengre, sier han.

Faren er ofte ute i sentrum i helgene med de ansatte på institusjonen og leter etter datteren sin, men hun blir stadig vanskeligere å finne. «Pia» har flere voldsdommer bak seg, og ett tilfelle kunne like gjerne endt i drap. Kun på institusjonene, der hun overvåkes kontinuerlig, roer hun seg ned. Nå frykter faren hun ender i fengsel før hun får den nødvendige psykiatriske hjelpen hun trenger.

Barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellem Orheim sier loven åpner for at barnevernsinstitusjonene kan bruke tvang for å holde ungdommene inne.

Les flere saker fra iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere