RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pillemisbruk til værs

Foto: Erik Edland / Dokument 2
Sist oppdatert:
Sovemedisin og andre beroligende midler blir stadig mer populære, og forbruket øker. Ekspertene er bekymret. Se Web-TV.

På ti år, fra 1995 til 2005, økte antallet mennesker som jevnlig bruker beroligende stoffer fra 27 til 41 av 1.000. I tillegg antar ekspertene at det finnes store mørketall, skriver Aftenposten.

Se innslag fra Web-TV.

Avisen har blant andre intervjuet fastlege Hans Kristian Bakke, som mener legene gjør for lite for å skaffe seg en fullstendig oversikt over pasientenes medisinbruk.

- Man bør ha konsultasjon hos lege og ikke få skrevet ut resepter over telefon slik mange får i dag. Det er fornuftig at man som lege i større grad blir tvunget til å følge pasientene tettere opp og ta stilling til hvorvidt pasienten bør bruke disse medisinene, sier Bakke til Aftenposten.

I Sosial- og helsedirektoratet mener man medikamenter ofte blir brukt over for lange tidsrom. Nå vil de starte tiltak som tar sikte på å redusere unødvendig bruk av medikamenter av denne typen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere