RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilot misbrukte kort for 6314 kroner. Nå må han betale en halv million til flyselskapet

Fikk først medhold av retten og erstatning på over 600.000 kroner. Så ble saken anket.

Mannen ble avskjediget av selskapet i 2013, etter at selskapet hadde gjennomgått kredittkortbruken til den 53-årige piloten, skriver Nordlys.

Det ble avdekket at mannen hadde misbrukt bedriftens kredittkort for 6314 kroner. Pengene skal ha vært brukt til å dekke private utgifter.

Anket saken

I fjor sommer fikk imidlertid piloten medhold i Nord-Troms tingrett, og skulle få både jobben tilbake og erstatning på over 600.000 kroner fra Widerøe. Men flyselskapet ville ikke akseptere tingrettens avgjørelse, og anket saken til Hålogaland lagmannsrett.

De kom til en annen konklusjon, og dermed snudde saken for piloten. Denne gangen fikk Widerøe medhold, og piloten måtte betale saksomkostninger for sin tidligere arbeidsgiver på 256 301 kroner.

Må betale

Han anket saken videre til Høyesterett, men nylig kom beskjeden om at de har avvist anken fra piloten. Dermed må han ikke bare betale saksomkostninger fra runden i lagmannsretten, men også 254 532 kroner i saksomkostninger fra tingretten, der han først vant saken.

Tilsammen må mannen ut med over en halv million kroner til Widerøe, etter rundene i rettsapparatet. I tillegg har Høyesterett tatt 24.500 kroner for å vurdere anken. Dette beløpet kommer på toppen av saksomkostningene i lagmannsrett og tingrett.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken utover at det alltid er trist med personalsaker som havner i rettsystemet, men at vi er fornøyd med at Lagmannsretten delte vårt syn, og at dette nå er bekreftet i Høyesterett, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Widerøe.

Les flere saker fra Nordlys

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere