RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pilotene uønsket på forsoningsmøte

Sist oppdatert:
På gårsdagens oppvaskmøte ville pilotene fortelle om problemene de opplever i sikkerhetskontrollen. Men, de fikk ikke delta.

Norges flygerforbund ville sende en representant til oppvaskmøtet mellom flyselskapene, luftfartstilsynet og Avinor. De ble nektet. Dermed har konflikten bare blitt forsterket og SAS-ansatte har startet en underskriftskampanje mot vekterne.

– Uklok avgjørelse
Leder i Norsk flygerforbund, Jan Dieset, slakter krisemøtet. Han sier det ikke vil føre noen vei når ikke pilotene selv kan komme med sine synspunkter.

– Vi synes dette vare en uklok avgjørelse, sier han til TV 2.

– Føler oss mistenkt
Han legger ikke skjul på at vekternes strenge sikkerhetskontroll av ansatte på Gardermoen ikke er gunstig sett i forhold til andre flyplasser i landet.

– Det er klart vi føler oss mistenkt. Det er et paradoks at man når man stiller på jobb og går gjennom sikkerhetskontrollen skal bli oppfattet som en mulig terrorist. En time senere er de ansvarlig for alt, understreker han overfor TV 2.

Underskriftskampanje
SAS-ansatte har nå startet med underskriftsaksjon mot vekterne i sikkerhetskontrollen. Til nå har nærmere 6000 skrevet under.

Hovedtillitsvalgt for bakkeansatte i SAS på Gardermoen, Hans Jacob Opsahl sier de protesterer på hvordan sikkerhetskontrollene blir gjennomført.

– Trakasserende vektere
– Vi oppfatter vekterne som unødvendig trakasserende og fornedrende. Vi får klager på at de blir urimelig klåete, sier han. Han skal også ha sagt:

– Skjer det et terroranslag mot Gardermoen, er jeg villig til å spise hatten min på at vekterne er involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere