Pingvin-tyveriet får folk til å rase. - Forhåndsdom, sier advokat

MANER TIL RO: Advokat Reidar Andresen bistår tre av de som er mistenkt for å ha stjålet pingvinkyllinger og ett egg fra Atlanterhavsparken.

MANER TIL RO: Advokat Reidar Andresen bistår tre av de som er mistenkt for å ha stjålet pingvinkyllinger og ett egg fra Atlanterhavsparken. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Advokat fortviler over forhåndsdom av mistenkt russ.

16.05.15 12:52

OSLO (Nettavisen): - Folk må ta seg tid til å vente på politiets etterforskning før de avsier dom. Dette er tatt helt av. Noen må helle litt kaldt vann i årene, sier advokat Reidar Andresen til Nettavisen.

Han bistår tre av russen som nå er siktet etter tyveriet av pingvinkyllinger og et egg fra Atlanterhavsparken i Ålesund.

«Jeg håper disse idiotene blir straffet med mange års fengsel, og jeg håper navn og ansikt blir vist til verden», er én av flere rasende kommentarer på sosiale medier.

Les også: Har offentliggjort overvåkingsvideo

Raser på sosiale medier

«Håper de som stjal pingvinene i Ålesund får en kjempe bot, er ikke sånn man gjør å stjele pingviner», skriver en annen.

«Blir SÅ sint, skjønner ikke hvordan folk kan gjøre noe sånt. Stakkars små pingviner», skriver en tredje.

Andresen mener både media og opinionen har gått for langt og har pekt ut de skyldige før noe er sikkert. Hans klienter nekter for at de har stjålet dyrene. Ifølge Andresen har saken og omtaler pressen og på sosiale medier vært en stor belastning for de involverte.

Klikk på bildet for å forstørre.

RUSS MISTENKT: Tre pingvinkyllinger ble 14. mai bortført fra Atlanterhavsparken i Ålesund. Ett pingvinegg er også stjålet. Foto: Atlanterhavsparken (NTB scanpix)

Fire personer siktet

Natt til torsdag 14. mai var uvedkommende på ferde i Atlanterhavsparken, og to kvinner og to menn er siktet i saken, opplyer Sunnmøre politidistrikt. Siktelsen går på dyrevelferdsloven paragraf 14 - å sette dyr i hjelpeløs tilstand.

- Pingvinkyllingene er fortsatt ikke kommet til rette, opplyser operasjonsleder Borge Amdam til Nettavisen. Ledelsen ved Atlanterhavsparken har uttalt at dyrene trolig ikke vil overleve.

De fire som er siktet i saken erkjenner å ha vært innenfor gjerdet og at de har gått ned til området der pingvinene holder til, men sier de ikke har stjålet pingvinene, ifølge politiet. Politiet sitter på overvåkingsbilder og har også hentet ut bilder fra beslaglagte mobiltelefoner.

Se overvåkingsvideoen som politiet har frigjort.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.