RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pipe-drama ved ambassade

Sist oppdatert:
21 naboer ble evakuert og et stort området sperret av i tre timer etter at noen hørte pipelyder fra en container ved USAs ambassade. Nå er aksjonen avblåst.

LES OGSÅ: Berit måtte rømme hjemmet!

Se Web-TV (abonnement)

Se bilder nederst i saken.

Ved 21.30-tiden hadde bombegruppen gjennomsøkt hele containeren uten å finne noe mistenkelig.

Først mente politiet at den mystiske gjenstanden kunne ligge et annet sted i området, men klokken 21.45 ble aksjonen avblåst. Da hadde pipingen forsvunnet.

- Bombegruppen har gjennomsøkt hele containeren og området rundt. De har ikke funnet noen gjenstand, og pipingen har forsvunnet. Derfor regner vi nå aksjonen som ferdig, sier operativ uteleder Arve Røtterud til Nettavisen.

Beboerne som ble evakuert, kunne dermed vende tilbake til hjemmene sine.

Slo alarm
Politifolkene som til daglig holder vakt rundt den amerikanske ambassaden i Vika slo alarm da de plutselig hørte pipelyder fra en container i 18.45-tiden tirsdag.

- Forut for pipelyden ble det observert to menn ved containeren. Mennene hadde norsk utseende. Nå er de borte, sier operasjonsleder André Kråkenes ved Oslo politidistrikt til Nettavisen.

21 personer som bor i Løkkeveien 4 i Vika ble evakuert, og fikk tirsdag kveld oppholde seg Utenriksdepartementes lokaler like i nærheten. Disse ble evakuert ut via utganger på baksiden av bygget. Det bor også personer i samme adresse som bare har utgang ut mot containeren. Disse torde ikke politiet evakuere.

Det ble først planlagt å evakuere hele ambassaden, men dette gikk man gått bort fra, ettersom det nesten bare var sikkerhetsfolk der.

Får ikke komme inn
Rune Heggtveit bor i Hansteensgate 10A like ved ambassaden. Han skjønte først ingenting da han så politioppbudet utenfor døren.

- Jeg skulle ut og kjøpe brød, og da jeg kom ut, så jeg at noe var på gang, forteller Heggtveit til Nettavisen.

- Politiet ga meg beskjed om at jeg ikke kunne gå tilbake til leiligheten, derfor gikk jeg til butikken. Men da jeg kom tilbake litt senere kunne jeg fortsatt ikke gå innenfor sperringene. Så nå står jeg her og venter, fortalte han til Nettavisen tidligere tirsdag.

Høyt bevoktet
Containeren står like utenfor Wang skole, syv meter fra gjerdet som omringer ambassaden.

Et svært stort område rundt ambassaden ble sperret av i forbindelse med dramaet, og folk som bor i området ble bedt om å holde seg innendørs.

- All trafikk gjennom Henrik Ibsens gate er stengt. Verken busser eller trikker kommer gjennom, rappprterte Nettavisens journalist.

Talskvinne Ellen Sporstøl ved ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, og henviser til politiet.

- Vi vil heller komme tilbake når vi vet mer, og om gjenstanden har noe med ambassaden å gjøre. Den ble ikke funnet på ambassadens eiendom, sier hun til Nettavisen.

Det er ikke første gang den amerikanske ambassaden i Oslo evakueres. I sommer ble bygget evakuert og området rundt speret av etter at det ble funnet en mistenkelig gjenstand. Gjenstanden viste seg senere å være en radio.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere