*Nettavisen* Nyheter.

Pisket i øynene med strips

En 29-åring ble holdt fanget av tre menn med tilknyting til Bandidos, slått med flyhanske og pisket i øynene med plaststrips.

01.03.05 10:33

29-åringen, som var medlem i en av Bandidos supporterklubber X-Team, ble kidnappet, bundet til en stol og mishandlet i et døgn. Der ble han pisket i øynene med plaststrips, slått med blyhanske og skåret med kniv. Rengjøringsmiddel og salt ble gnidd inn i sårene han fikk, melder NRK.

Ren tortur
Retten betegner behandlingen av offeret som ren tortur. På Ullevål universitetssykehus ble påvist flere brudd i ansiktet og ribbeina og en punktert en lunge.

Mishandlingen som skjedde i en osloleilighet i februar i fjor, startet med at offeret sammen med en kamerat angivelig planla å drepe bandidoslederen Lars Harnes. Lagmannsrtetten skriver i sin dom at de ikke finner det sannsynlig at fornærmede hadde slike planer.

Harnes ble sammen med fem andre dømt for den grove mishandlingen i juni 2003. Tre av de dømte anket dommen, og lagmannsretten har nå behandlet saken på nytt.

Lavere straff
I lagmannsrettens dom ble straffen noe mildere for de tre, ettersom retten har forståelse for at de tiltalte følte seg presset til å medvirke til mishandlingen.

Den ene er dømt til to år og seks måneders fengsel, hvorav seks måneder er betinget. Den andre er dømt til to års fengsel, og må betale offeret i overkant av 300.000 kroner i erstatning og oppreisning. Tredjemann er dømt til fengsel i et år og ni måneder for sin medvirkning i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.