RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pjusken overlevde 15 min i vaskemaskinen

Foto: Øyvind A. Olsen/ Avisa Nordland /SCANPIX
Det ble litt av en kattevask for kattungen Pjusken.

Kattungen fikk seg nemlig en svært lite frivillig omgang i vaskemaskinen hjemme hos familien Øvrevold på Hamarøy.

Matmor Siv-Elin Øvrevold satte på vaskemaskinen mens datteren Mathilde spiste kveldsmat og pusset tenner. Da Mathilde skulle legge seg, kunne hun ikke finne den 11 uker gamle kattungen.

- Pjusken var imidlertid ikke å se noen steder. Den hadde oppholdt seg rundt føttene på meg inne på vaskerommet tidligere på kvelden. Plutselig begynte jeg å tenke på at den kanskje kunne ha forvillet seg inn i vaskemaskinen, sier Siv-Elin Øvrevold til Avisa Nordland .

Da hun åpnet vaskemaskinen fant hun en kald, gjennomvåt og oppsvulmet bylt.

Død
- Jeg tenkte jo at han var død. Men jeg turde ikke si noe til ungene rett før de skulle legge seg, så jeg fikk lagt dem uten å si noe om hva som var skjedd, sier Øvrevold til Nettavisen.

Vaskemaskinen var fullastet med tunge, våte håndklær.

- Ungene er veldig glade i ham, de bærer rundt på Pjusken som han er en baby. Kattemoren fikk åtte kattunger, og ungene syntes det var greit å gi bort de andre, fordi de skulle få beholde Pjusken. De valgte ham fordi han var den minste og mest hjelpeløse av kattungene.

Øvrevold var på vei ut med det hun trodde var en død kattunge da hun hørte hostelyder. Dermed bar det inn foran varmeovnen med varme håndklær og ullgensere til katten.

- Jeg satt oppe med ham i mange timer, og la ham ved ovnen da jeg la meg. Det siste jeg sa til katta før jeg la meg var at den måtte bevise at den var en skikkelig katt som hadde ni liv.

Om morgenen var pus i live, om enn noe slapp og skeiv i gangen. Kattemoren var heller ikke spesielt interessert i å ha noe med den såpeluktende ungen å gjøre.

- Jeg var veldig redd for at den skulle ha indre skader etter å ha blitt kastet rundt. Gjennomvåte håndklær blir jo veldig tunge, og i tillegg var jeg redd for at han skulle bli syk av vaskepulveret. Det var åpenbart at han hadde drukket masse vann.

Også barna var fortvilte.

- De var veldig redde for at han skulle dø.

Bortskjemt
To dager etter kattevasken var imidlertid Pjusken tilbake i toppform.

- Ungene passer ekstra godt på ham, de er veldig opptatt av at han skal ha den beste maten og skjemmer han bort. Og den beste kattematen er ikke billig akkurat, jeg merker det på butikken, sier mamma Siv-Elin.

Pjusken ser imidlertid ikke ut til å ha tatt nevneverdig lærdom av episoden.

- Nei, han løper rundt på vaskerommet fremdeles. Men nå er jeg veldig påpasselig, jeg kommer aldri mer til å starte vaskemaskinen før jeg vet hvor Pjusken er, forsikrer Øvrevold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere