RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planla å rømme

(Politiet)
Sist oppdatert:
Den etterlyste Mohammad Akbar som ble bortført fra Alnabru for snart to uker siden, skal ha planlagt å rømme ved å true ansatte med kniv. Politiet visste om rømningsfaren.

24 år gamle Mohammad Akbar sonet en dom i Oslo fengsel for vold og trusler. Fredag 7. juli fikk han lov til å besøke sin syke mor her på Alnabru i Oslo.

Da skjedde det som ikke skulle skje: Maskerte og bevæpnede menn stormet inn i leiligheten og tok med seg Akbar. Med hender og føtter tapet sammen ble fengselsbetjentene låst ned i kjelleren. Politiets teori er at det var en planlagt flukt.

Ble flyttet etter rømningsplaner
TV 2 har fått tilgang til en hemmeligstemplet rapport som avslører at Akbar i fjor skal ha planlagt å rømme fra Sarpsborg fengsel. Planen var den gang å true de ansatte med kniv. Etter det TV 2 erfarer ble han derfor flyttet over til Oslo fengsel.

Men til tross for opplysningene om rømningsfare fikk Akbar innvilget hjemmebesøk.

- Nå vet jeg at TV2 sitter på den type informasjon - og da kan man stille spørsmål ved om den type fremstilling burde vært gjennomført, sier leder i Kriminalomsorgens yrkesforbund, Knut Are Svenkerud til TV 2.

Akbar skulle utvises av Norge etter endt soning neste år. Kriminalomsorgens Yrkesforbund mener det heller kunne vært lagt til rette for et besøk i fengselet.

- Nå tror jeg det er viktig at Oslo fengsel får gå igjennom sine egne rutiner og se konkret på hva som har skjedd, sier Svenkerud.

Får konsekvenser
Oslo fengsel vil ikke kommentere opplysningene om at det forelå rømningsplaner. Men det brutale overfallet på Alnabru kan få konsekvenser for andre innsattes muligheter til å besøke familien utenfor murene.

- Det som går på en sosial fremstilling, hjemmebesøk på privat grunn, der forventer jeg at kriminalomsorgens sentrale forvaltning strammer inn på regelsverket, sier Svenkerud.

Politiet har fortsatt ikke pågrepet Akbar som til sin advokat fastholder at han er bortført, men at han vil melde seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere