Gå til sidens hovedinnhold

- Planla terror i Norge

PST har aksjonert mot 25 fundamentalistiske muslimer de tror planla terroraksjoner i Norge.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har det siste året avdekket miljøer som de mener planla terroraksjoner både i Norge og i utlandet.

- Jeg kan si med hånden på hjertet at vi i flere tilfeller har sendt personer ut av riket som var i ferd med å gjøre noe som kunne bli alvorlig, sier PST-sjef Jørn Holme til NRK.

- Miljø i Oslo-området
Tv-kanalen sitter med opplysninger om at PST har aksjonert mot 25 unge menn, de siste i vinter, som de tror planla terroraksjoner her i landet. Ingen av dem er av etnisk norsk opprinnelse.

- Det er viktig for oss å forhindre at norsk ungdom drar på jihad-reiser, som kan innebære at man faktisk begår terrorhandlinger og er villig til å ofre eget liv i terrorhandlinger, sier Holme.

Holme sier det er snakk om både utlendinger og norske statsborgere.

Ifølge Dagbladet ble aksjonen mot de 25 mennene utført mot et bestemt miljø i Oslo-området som knyttes til ekstrem islamisme.

Får 25 millioner ekstra
Avsløringen kommer samme dag som Politiets sikkerhetstjeneste har fått en bevilgning på 25 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett.

- PST er satt til å beskytte fellesskapet mot svært alvorlig kriminalitet. Det er av avgjørende betydning at vi har en velfungerende tjeneste som kan forebygge og etterforske lovbrudd som kan true nasjonens sikkerhet, uttaler justisminister Knut Storberget i en pressemelding.

Økningen til PST skal først og fremst gå til livvakttjenesten, spaning, analyse og forebyggende kontraterrorarbeid.

- PST har også fått økt ressursbehov som følge av utviklingen i det generelle trusselbildet, den norske tilstedeværelsen i konfliktområder og flere utenlandsoppdrag som har ført til større kompetansekrav. Ikke minst er det viktig å styrke PST med flerfaglig og flerkulturell kompetanse, står det i pressemeldingen.

Har fått 115 nye årsverk
Totalt har bevilgningen til PST i perioden 2006-2009 økt med 43 prosent, eller 103,9 millioner kroner.

Under den rødgrønne regjeringen har PST fått 115 nye årsverk, en økning fra 400 til 515.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!