RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Planlagt asylmottak i Hordaland nedbrent

FULL FYR: Det er kraftig brann i Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak. Det skal ha vært to personer inne i hotellet, men de er gjort rede for.
FULL FYR: Det er kraftig brann i Hotell Lune Huler i Lindås nord for Bergen. Hotellet skulle snart tas i bruk som midlertidig asylmottak. Det skal ha vært to personer inne i hotellet, men de er gjort rede for. Foto: Gunn Berit Wiik Berg / Strilen / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Fredag ble Hotell Lune Huler i Lindås kommune nord for Bergen godkjent som midlertidig asylmottak. Natt til søndag brant hotellet ned til grunnen.

Det er fortsatt ikke kjent hva som førte til at hotellet på Vågseidet i Lindås brant ned. Ifølge lokalavisen Strilen ble det fredag denne uken kjent at hotellet skulle huse inntil 40 enslige, mindreårige asylsøkere fra nyttår.

Ifølge politiets opplysninger startet brannen i restaurantdelen av hotellet. Brannvesenet forsøkte å berge hotellbygningen, men dette lyktes ikke.

Det skal ha vært to personer inne på hotellet, og disse er gjort rede for, opplyser operasjonsleder Terje Magnussen i Hordaland politidistrikt.

Kontroll

– Brannen ble meldt klokken 2.20. Alle nødetater rykket ut til stedet med en god del ressurser, sa Magnussen til NTB natt til søndag.

Klokken 3.47 opplyste 110-sentralen i Hordaland at de har kontroll på brannen. Da brant det fortsatt i bygningene, men det er ikke fare for spredning. Arbeidet med etterslukking vil antakelig vare i noen timer.

Det var søndag morgen for tidlig å si noe om årsaken til brannen. Det ble først vurdert evakuering av nærliggende boliger på grunn av røykutvikling, men dette ble ikke nødvendig.

Hotellet var etter det politiet vet ikke i drift i forkant av brannen.

Undersøker området

Magnussen opplyser at det er observert en bil området, men at det ikke er avklart om den har noe med brannen å gjøre. Dette er en av tingene politiet nå undersøker.

– Nå gjør vi det vi kan for å undersøke i alle retninger, sier Magnussen til NTB og bekrefter at det omfatter politikontroller i området.

– Ja, vi har patruljer i området som sjekker det som skal sjekkes.

Søndag morgen var politiets krimteknikere på vei til stedet for å gjøre undersøkelser, skriver NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere