*Nettavisen* Nyheter.

Planlegger PC-valg

Foto: Meek, Tore (SCANPIX)

I 2011 kan du kanskje gjøre din borgerplikt fra PC-en hjemme.

05.07.09 17:28

Ifølge NRK, arbeider kommunaldepartementet med å sette sammen grupper for å gjennomføre et forsøk under kommunestyrevalget om to år. Planen er at velgerne skal kunne stemme ved bruk av hjemme-PC.

Hemmelig og sikkert
Forsøket skal, ifølge kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (SP), kunne gjennomføres i enkelte kommuner ved neste kommunestyrevalg.

Kleppa understreker at en forutsetning for å sette forsøket ut i livet er at det finnes akseptable løsninger på alt som har med sikkerhet å gjøre. Valg skal være hemmelig og dette kravet må ivaretas også om det åpnes adgang for å stemme ved bruk av PC. Tre referansegrupper skal delta i arbeidet – en gruppe med datafolk, en annen av representanter for alle de store politiske partiene og en tredje gruppe skal bestå av valgforskere, melder statskanalen.

Kommunalministeren ivrer etter reformer som kan øke interessen for valg og øke interessen for valgdeltakelsen.

E-valg 2011
Statens interesse for e-valg i 2011 har kjent siden februar i år, men kommunaldepartementet har til nå vært tilbakeholden med forberedelsene til et elektronisk valg. Departementet satte i gang prosjektet «E-valg 2011» høsten 2008.

Hensikten er å snekre en løsning som skal sørge for en rask gjennomføring av valget og en effektiv bruk av stramme kommunale ressurser, skrev Teknisk Ukeblad tidligere i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.