RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Pølsegrilling kan gi kreft

Sist oppdatert:
Overdreven grilling av pølser på bål kan gi kreft, slår en fersk undersøkelse fast.

I lengre tid har det vært kjent at grilling og steking kan gi helseskadelige stoffer i maten.

Nå har vitenskapskomiteen for mattrygghet, på oppdrag fra Mattilsynet, vurdert om det er sammenheng mellom kreft og høyt inntakt av grillmat, skriver Nationen.

Undersøkelsen viser nettopp det, at kreftrisikoen er større ved overdreven grilling. Griller du mer enn 30 ganger i løpet av grillsesongen, bør du grille litt mindre, påpeker Mattilsynet.

Særlig kan grilling over åpne flammer være mest helsefarlig. For dette kan føre til store mengder med farlige stoffer, som igjen øker risikoen for kreft.

Dessuten slår komiteen fast at de høyeste verdiene av stoffene er funnet i pølser som er grillet på bål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere