RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Poker-anker førte ikke fram

Sist oppdatert:
Pokerspillerne som anket foreleggene til Eidsivating lagmannsrett vant ikke fram.

I alt 28 personer ble ilagt forelegg for ulovlig pokerspill etter et politiraid mot et lokale på Strømmen 5. mars i år. Ni av pokerspillerne anket saken, men nå har Eidsivating lagmannsrett sagt nei til å fremme anken.

- Godt fornøyd
- Vi er godt fornøyd med at både statsadvokaten og lagmannsretten deler vårt syn på denne saken, sier politiadvokat Nicolas Nyhus i Romerike politidistrikt ifølge en pressemelding.

- Vi håper at pokerspillere tar avgjørelsen til etterretning, slik at de kan bidra til at man får en slutt på denne type illegal virksomhet, legger han til.

Fikk bøter på 3.000 kr
Etter politirazziaen i mars vedtok alle de 28 personene foreleggene på 3.000 kroner etter avhør på Lillestrøm politistasjon. Men senere anket ni av de siktede. Begrunnelsen var likelydende. De anket på saksbehandlingsfeil, feil lovanvendelse og at vedtakelsen ikke var gyldig som viljeserklæring.

I den enstemmige beslutningen fra lagmannsretten heter det at retten finner det klart at ankene ikke vil føre fram, og at de derfor bør nektes fremmet etter straffeprosessloven paragraf 321 annet ledd, første punktum.

Denne bestemmelsen i loven gir retten adgang til å nekte å fremme anker som retten finner at klart ikke vil føre fram, og betyr at de ilagte foreleggene for ulovlig pokerspill opprettholdes, heter det i pressemeldingen fra Romerike politidistrikt.

Politiet fikk kritikk
Politiet fikk kritikk for sin framferd under aksjonen på Strømmen. Leder Hanna Nilsson i Norges Pokerforbund stilte spørsmål ved ressursbruken.

- Vi er oppgitt. Hva slags trussel tror de at vi er når de kommer med 20 væpnede politifolk? Men de trenger kanskje denne treningen for terrortroppen sin, uttalte Nilsson til Nettavisen.

Pokerspillerne hadde holdt det gående i halvannen time da spillet ble avbrutt ved 20-tiden.

- Plutselig ble dørene revet opp, og 20 bevæpnede politifolk stormet inn. De ropte «hendene i været» og pekte på oss med pistoler, akkurat slik man har sett på tv, fortalte en av deltakerne til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere