RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polakk-flukt forsinker Kystvakten

Foto: Kystvakten
Fordi polske arbeidere har tatt sin hatt og dratt til Norge, blir Kystvaktens nye skip forsinket fra det polske verftet.

Kystvakten ville gjøre ting billigere, og bestilte fem nye skip fra det polske verftet Stettin. Det første skipet skulle leveres for to og en halv måned siden. Men mangel på arbeidskraft har satt verftet kraftig tilbake, skriver Bergensavisen.

- En av årsakene er mangel på kvalifisert arbeidskraft hos polakkene. En del av arbeiderne derers har funnet seg bedre betalte jobber i Norge, og det skaper problemer, sier Kystvaktens prosjektansvarlige Knut Hustad til avisen.

Verst er det om sommeren, når mange polakker reiser utenlands for sesongarbeid, som for eksempel jordbærplukking i Norge. Gjennomtrekken av tilfeldig arbeidskraft på verftet har ført til at Kystvakten har sendt til sammen fire mann for å holde oppsyn med byggingen.

Skipet KV «Nornen» er nå ventet å komme til Bergen neste uke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere