RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polarforsker til seks kroner

Polarforskeren og polfareren Otto Sverdrup har skrevet historie både i Norge, Grønland og Canada. Nå pryder han en serie nye frimerker - 150 år etter sin fødsel.

Posten Norge markerer jubileet med en felles frimerkeutgivelse med Canada og Grønland. Det er første gang Posten samarbeider med to andre land om samme frimerkeutgivelse.

- Dette er et historisk spennende samarbeid, sier konsernsjef i Posten Norge AS, Kaare Frydenberg, i en pressemelding.

Kartla Canada

Otto Sverdrup ledet i årene 1898- 1902 den andre ferden med polarskipet "Fram". På ferden kartla han store deler av det nordlige Canada. Ekspedisjon tegnet kart som var så nøyaktige at kanadierne benyttet dem helt til satellittbaserte kart kom på 1960-tallet. Frimerket utgis i Norge og har verdien kr 6,00. Opplaget er 600.000 eksemplarer.

Var med å bygge "Fram"

Et av de andre frimerkene i serien viser et bilde av polarskipet "Fram" i havn med hundeekspedisjonen klar til avgang. Otto Sverdrup var sammen med Fridtjof Nansen med på å få bygget ekspedisjonsskipet. Frimerket har en verdi på kr 9,50, og utgis i 600.000 eksemplarer. Dette frimerket utgis også i Canada med en verdi på 1,40 kanadiske dollar.

Sverdrup var deltaker også i Fridtjof Nansens ekspedisjon på ski over Grønland i 1888-1889. Det tredje frimerket viser ekspedisjonen i båt ved kysten av Grønland på vei til reinsdyrjakt. Dette frimerket gis ut på Grønland.

Det er frimerkekunstneren Martin Mörck som har gravert frimerkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere