RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Polet diskriminerte gravid

Sist oppdatert:
Kvinnen søkte jobb som butikksjef.

Likestillings- og diskrimineringsnemnda uttaler at Vinmonopolet diskriminerte en kvinne da de i en ansettelsesprosess vektla at hun var gravid og skulle ut i fødselspermisjon.

- Vi tar nemndas uttalelse til etterretning og vil gjennomgå våre rutiner ved ansettelser slik at dette ikke gjentar seg ved fremtidige ansettelser, sier kommunikasjonsleder Halvor Bing Lorentzen i Vinmonopolet til Nettavisen.

Kvinnen søkte på stillingen som butikksjef i den butikken hun arbeidet som nestleder i. Kvinnen ble innkalt til intervju, men fikk ikke jobben. I innstillingen for jobben ble det bl.a. skrevet om kvinnen at: «B går ut i svangerskapspermisjon rundt 8. januar 2007.»

Funksjonærklubben i Vinmonopolet henvendte seg sommeren 2007 til Likestillings- og diskrimineringsombudet og ba ombudet vurdere om kvinnen ble forskjellsbehandlet fordi hun var gravid.

Ombudet uttalte at Vinmonopolet la negativt vekt på at kvinnen var gravid, noe som bryter med likestillingsloven.

Les også i Jobbmagasinet:

Slik stopper du lunsj-terroristen

- Nordmenn har mer egenkontroll

Ombudet mente likevel at en annen person var best kvalifisert til butikksjefstillingen, slik at kvinnen ikke ble urettmessig forbigått. Vinmonopolet klaget på uttalelsen, som nå er blitt behandlet i Likestillings- og diskrimineringsnemnda.

I uttalelsen skriver nemnda:

«Videre viser Nemnda til at det var nedtegnet i innstillingen at B skulle ut i fødselspermisjon rundt 8. januar. Dette peker i retning av at Bs graviditet og fødselspermisjonen var et moment i Vinmonopolets videre vurdering av kandidatene.»

Nemnda konkluderer som ombudet med at Vinmonopolet dermed handlet i strid med likestillingsloven under ansettelsesprosessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere