*Nettavisen* Nyheter.

Politi-dokumenter på avveie

Svært sensitive politidokumenter som blant annet inneholder navn på barn i overgrepssaker, havnet ved en tabbe på en offentlig søppelplass.

31.08.05 22:05

Den uheldige saken fant sted på Brenno nord for Nesbyen.

Private opplysninger
TV 2 har fått tilgang til en del av politidokumentene som åpenbart skulle ha vært makulert for lengst. For i dokumentene kan man lese detaljer om anmeldelser i kriminalsaker, rapporter om beslag av våpen og tyvegods, beskrivelser av privatøkonomi, avhør av vitner og mistenkte - og aller mest alvorlig; detaljerte beskivelser av seksuelle overgrep mot barn.

Alt dette med navn, bosted og fødselsdato på alle involverte.

Tanken på at slike dokumenter, med åpenbart sensitive opplysninger, er på avveie i et lite samfunn der alle kjenner alle, satte en støkk i lensmannen da TV 2s team dro for å vise ham papirene som stammer fra hans kontor.

Skulle ikke ha skjedd
- Jeg vet ikke hva som har skjedd, men dette skulle ikke ha skjedd, sier den sjokkerte lensmannen Stein Arild Gjestemoren til TV 2.

Ingebrigt Huuse, som er medlem av mc-klubben Outlaws, hevder at han har flere dokumenter som han fant på søppelplassen. Klubben er ikke spesielt kjente for å samarbeid med politiet.

- Hvis mitt navn hadde vært i dokumentene, ville jeg ha gått til søksmål, sier han til TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.