RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politi-dokumenter på avveie

Sist oppdatert:
Svært sensitive politidokumenter som blant annet inneholder navn på barn i overgrepssaker, havnet ved en tabbe på en offentlig søppelplass.

Den uheldige saken fant sted på Brenno nord for Nesbyen.

Private opplysninger
TV 2 har fått tilgang til en del av politidokumentene som åpenbart skulle ha vært makulert for lengst. For i dokumentene kan man lese detaljer om anmeldelser i kriminalsaker, rapporter om beslag av våpen og tyvegods, beskrivelser av privatøkonomi, avhør av vitner og mistenkte - og aller mest alvorlig; detaljerte beskivelser av seksuelle overgrep mot barn.

Alt dette med navn, bosted og fødselsdato på alle involverte.

Tanken på at slike dokumenter, med åpenbart sensitive opplysninger, er på avveie i et lite samfunn der alle kjenner alle, satte en støkk i lensmannen da TV 2s team dro for å vise ham papirene som stammer fra hans kontor.

Skulle ikke ha skjedd
- Jeg vet ikke hva som har skjedd, men dette skulle ikke ha skjedd, sier den sjokkerte lensmannen Stein Arild Gjestemoren til TV 2.

Ingebrigt Huuse, som er medlem av mc-klubben Outlaws, hevder at han har flere dokumenter som han fant på søppelplassen. Klubben er ikke spesielt kjente for å samarbeid med politiet.

- Hvis mitt navn hadde vært i dokumentene, ville jeg ha gått til søksmål, sier han til TV 2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere