Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiaksjon på skole: Elev truet med skoleskyting

TRUSSEL: Politiet aksjonerte mot Kongsberg videregående skole, avdeling Maren Handler og pågrep én elev som skal ha fremsatt trusler om skoleskyting på Instagram.
TRUSSEL: Politiet aksjonerte mot Kongsberg videregående skole, avdeling Maren Handler og pågrep én elev som skal ha fremsatt trusler om skoleskyting på Instagram. Foto: Christian Mauno (Laagendalsposten)
Sist oppdatert:
En elev ved Kongsberg videregående fremsatte trusler om skoleskyting på Instagram. Politiet aksjonerte mot skolen tirsdag ettermiddag. Gutten er nå pågrepet.

(laagendalsposten.no): – Nødetatene er på Tinius Olsen videregående skole i Kongsberg, etter at det ble fremsatt en trussel mot skolen. Politiet har kontroll på stedet, lød første melding fra politiet på Twitter tirsdag.

Litt over kl. 16 meldte politiet at de hadde kontroll på en person som nå er siktet for å ha fremsatt trusler mot skolen.

Hendelsen fant sted undervisningssted Maren Handler under Kongsberg videregående.

Krimsjef i Kongsberg, Morten Ole Pedersen, sier til Laagendalsposten at det skal ha vært snakk om trusler om skoleskyting.

Instagram

Trusselen kom i form av en melding på Instagram.

– Noen reagerte på innholdet, og det var bakgrunnen for aksjonen som ble satt i gang, sier Pedersen.

– Er det trusler mot enkeltpersoner?

– Innholdet i meldingen blir tolket som trusler mot den skolen han går på, sier Pedersen.

– Hva skjer videre nå?

– Gutten er akkurat pågrepet, og det skal foretas avhør av han og vitner. Det blir også ransaking og sikring av bevis. Det blir opp til juristen å avhøre om han skal fengsles eller ikke, sier Pedersen til Laagendalsposten litt før kl. 16.30.

Elever meldte fra

Operasjonsleder i politiet, Rune Hunshamar, legger til at trusselen «var av en slik art» at politiet valgte å sende ut nødetater til stedet.

Rektor Hanne Merete Hagby forteller at det var elever ved skolen som oppdaget det de oppfattet som en trussel på Instagram. Elevene meldte videre til de ansatte ved skolen som deretter tok kontakt med politiet.

– Elevene opptrådte korrekt. Politiet var på pletten med en gang. Vi håndterte deretter situasjonen i samarbeid med politiet. Aksjonen var over veldig raskt og politiet fikk raskt kontroll, sier Hageby.

Det var få elever og lærere til stede da aksjonen pågikk i Maren Handler-bygget. Hageby forteller at det hele forløp seg forholdsvis udramatisk.

Skoledagen i morgen går som normalt.

Elev spøkte om skoleskyting i fjor

I midten av september i fjor skal en elev på Kongsberg videregående skole ha kommet med trusler om skoleskyting i skoletiden.

I desember ble eleven dømt til fengsel i 60 dager, hvorav 45 dager gjøres betinget.

Pedersen kan ikke si om det er noen sammenheng mellom disse sakene.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!