RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiaksjoner gir herointørke

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Skyhøye narkopriser og herointørke gir Texas-tilstander i hovedstaden.

Desperate narkomane stjeler kontanter, mobiltelefoner og stoff fra hverandre. Miljøet blir stadig tøffere, og årsaken kan være politiaksjoner og store tollbeslag.

Hvileløs vandring etter stoff
- Det er til å grine av. På kvelden går narkomane hvileløst rundt i gatene på jakt etter stoff. Hele miljøet har trukket ned i byen. Folk har abstinenser. Alle er ute etter penger og stjeler fra hverandre, sier narkomane Jon Are til Dagsavisen.

Mange heroinselgere er borte fra gatene, etter at politiet pågrep rundt 200 personer den siste måneden. Flere store beslag har bremset tilførselen, og de store selgerne holder tilbake stoff for å presse opp prisen. En brukerdose heroin har økt fra 100-200 til 500 kroner på kort tid.

Vil ikke ramme brukerne
Politiet understreker at den økte aktiviteten ikke har som hovedmål å ramme brukerne.

- I utgangspunktet fokuserer vi på å skape trygghet i gatene ved økt tilstedeværelse. Men når vi er til stede og ser folk begå kriminelle handlinger, griper vi inn, sier gatepatruljens Geir Nerland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere