RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politianmelder sykehus

(Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)
73 år gamle Lidvor Giske ble innlagt midt i julestria. Etter ti dager ved sykehuset døde hun, uten å ha mottatt behandling. Nå har barna politianmeldt Ålesund sykehus for uaktsomhet.

Sykepleierne fant 73-åringen død på gulvet ved siden av senga i fjor jul. Kvinnen hadde i løpet av ti dager lagt på seg 15 kilo og så ut som hun var gravid på grunn av tarmslyng.

- Mamma hadde levd i dag dersom hun ble innlagt på et annet tidspunkt som ikke var preget av ferieavvikling, sier de fire døtrene til Sunnmørsposten.

De håper nå at politianmeldelsen vil sette fart i undersøkelsene som de ba om kort tid etter dødsfallet. Blant annet har legene kun ført journal for tre av de ti dagene moren var innlagt ved sykehuset.

Administrerende direktør i Helse Sunnmøre, Astrid Eidsvik, sier til Sunnmørsposten at det avdekket systemsvik og manglende dokumentasjon. Rutiner for pasientansvarlig lege er endret og Eidsvik sier bemanningen i julehøytiden skal være forsvarlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere