RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politidirektoratet vil omorganisere Politireserven

Politidirektoratet ønsker at politireserven skal være organisert under politidistriktene og kunne bevæpnes på samme måte som den ordinære politistyrkene. Mannskapene på bildet bærer Heckler & Koch P30L, politiets tjenestevåpen.
Politidirektoratet ønsker at politireserven skal være organisert under politidistriktene og kunne bevæpnes på samme måte som den ordinære politistyrkene. Mannskapene på bildet bærer Heckler & Koch P30L, politiets tjenestevåpen. Foto: Erlend Aas (NTB Scanpix)
Politidirektoratet anbefaler at fremtidens politireserve organiseres under hvert enkelt politidistrikt.

– Fordelen ved en slik ordning vil være at det enkelte politidistrikt på ledernivå over tid vil få langt større nærhet til denne ressursen, skriver direktoratet i et internt dokument til justisministeren som NRK har fått tilgang til.

– Særlig i akuttsituasjoner, men også i planlagte aksjoner, er lokalkunnskap en fordel, heter det i dokumentet, som var unntatt offentlighet som en del av intern saksbehandling.

I anbefalingen skriver direktoratet at reserven bør utstyres på samme måte som det ordinære politiet og dermed ha mulighet til å bli bevæpnet.

Politidirektoratet har tidligere uttalt at de ønsker å legge ned reserven for å spare penger. Justisdepartementet bestemte i september 2014 at Politireserven skulle beholdes.

Politidirektoratet understreker at det kun har gjennomført en begrenset gjennomgang av Politireservens fremtid og at de «budsjettmessige konsekvensene» ikke er utredet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere