*Nettavisen* Nyheter.

Politidirektøren hjalp Nokas-pårørende

Politidirektør Ingelin Killengreen innrømmer å ha opptrådt som mellomledd mellom familien til en av de NOKAS-siktede og politiet i Stavanger.

- Som medmenneske og politileder har man et ansvar for å hjelpe fortvilte mennesker til en ryddig og best mulig kontakt med politiet. Dette gjør man om det er bekjente eller ei, sier politidirektør Ingelin Killengreen i en pressemelding fra Politidirektoratet.

Forhindre etterlysning
Det var VG som onsdag skrev om politidirektørens opptreden. Ingelin Killengreen bekrefter nå at det er korrekt at hun hjalp en pårørende av en av de NOKAS-siktede til å komme i kontakt med etterforskningsledelsen i Stavanger.

Ifølge avisa vurderte politiet i Rogaland i fjor sommer å etterlyse samboeren til NOKAS-siktede David Toska, etter at hun hadde vært forsvunnet i flere uker. Politiet hadde en teori om at hun skjulte seg sammen med Toska, som da var på rømmen. Det var da kvinnens foreldre skal ha tatt kontakt med deres bekjentes omgangsvenn, Ingelin Killengreen. Foreldrene skal ikke ha ønsket å medvirke til at kvinnen ble etterlyst.

Henviste
- Som det går frem av VGs oppslag, bekrefter politimesteren i Rogaland og etterforskningslederen i NOKAS-saken, at min eneste befatning med denne saken har vært å henvise en pårørende til en ansvarlig for etterforskningen. Dette er dokumentert av politiet i Stavanger. Øvrige spekulasjoner verken kan eller vil jeg kommentere, sier Killengren.

- Killengreen ønsket å formidle en kontakt mellom foreldrene og meg. Foreldrene ønsket å snakke med en i en ansvarlig posisjon, uttalte politiinspektør Bjørn Andersen til VG onsdag.

David Toskas samboer ble pågrepet i november i fjor og siktet for medvirkning til NOKAS-ranet. Etter fem måneder i varetekt ble hun løslatt i forrige uke av hensyn til hennes og Toskas sønn.

Ikke kommentere
Politidirektør Killengreen understreker at NOKAS-saken har vært - og er - under etterforskning, og at Politidirektoratet derfor har vært særdeles nøye med å ikke gi kommentarer rundt forhold ved etterforskningen.

- Dette gjelder også i dette tilfellet. Derfor henviste vi VG til etterforskningsledelsen i Stavanger, hvor de har fått svar, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.