RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politidirektøren lover løft i kampen mot økonomisk kriminalitet

Tre av fire økonomiske kriminelle går fri fordi politiet ikke har kapasitet til å etterforske sakene. Det vil politiderktør Odd Reidar Humlegård prøve å gjøre noe med.
Tre av fire økonomiske kriminelle går fri fordi politiet ikke har kapasitet til å etterforske sakene. Det vil politiderktør Odd Reidar Humlegård prøve å gjøre noe med. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Politidirektør Odd Reidar Humlegård innrømmer at politiet ikke har gjort nok for å bekjempe økonomisk kriminalitet. Han varsler ytterligere satsing på området.

- Vi kan ikke leve med at vi gang på gang blir kritisert for at vi ikke leverer gode nok resultater, og at vanlige folk ser at røvere går fri fordi de driver med mer avansert kriminalitet enn det politiet kan følge opp, sier Humlegård til Dagens Næringsliv.

Før helgen skrev avisen at tre av fire økonomiske kriminelle går fri fordi politiet ikke har kapasitet til å etterforske sakene. I kjølvannet av politireformen skal det komme flere satsinger, deriblant etableringen av et felles etterretningssenter i regi av Kripos. Her skal politiet og kontrolletatene utveksle opplysninger om kriminalitet på sine områder.

- Der vil vi både analysere trender i økonomisk kriminalitet på nasjonalt nivå, og også jobbe sammen på konkrete saker, sier politidirektøren.

Han trekker fram aksjonene mot dagligvarekjeden Lime som et eksempel der samarbeidet har fungert godt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere