RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politidrapet i Larvik henlagt

Foto: Remi Drageset (TV 2 Nyhetene)
Sist oppdatert:
Spesialenheten for politisaker henlegger saken mot politiet i Vestfold etter at en politimann skjøt og drepte Tham Phuoc Tran (34) i mai i år.

Politimannen avfyrte to skudd mot den 34 år gamle båtflyktningen etter at han hadde truet politimannen og flere andre med øks. I etterkant av drapet foregikk det massive diskusjoner. Mange reagerte på at politiet skjøt mannen i brystet, og ikke et annet sted på kroppen, slik at han døde.

Siste utvei
- Vår vurdering er at situasjonen ble håndtert i samsvar med politiloven, det vil si at vilkårene for å skyte var tilstede, sier sjef Jan Egil Presthus i Spesialenheten for politisaker til TV 2 Nettavisen.

- Hvilke vilkår er det snakk om?

- Politiet kan skyte når det er siste utvei, noe vi mener var tilfellet her. Politimannen sto ovenfor en person som angrep ham med en hevet øks. Han følte stor frykt, og det var stor fare for at han selv kunne bli drept eller alvorlig skadet, sier han.

Presthus forteller at Spesialenheten i tillegg har lagt vekt på at det ble gjort gjentatte forsøk på å stanse den desperate vietnameseren- uten hell.

Ville uskadeliggjøre
- Var det nødvendig å skyte mannen i brystet?

- I slike situasjoner er hensikten å uskadeliggjøre. Vi mener at man må skyte slik at angrepet stanser, og da skyter man mot kroppen, sier Presthus.

- Må man drepe for å uskadeliggjøre?

- Det er en spekulasjon, og vår oppgave er ikke å spekulere, sier sjefen for Spesialenheten for politisaker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere