*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: - Antasting ikke alvorlig nok

Foto: (Politiet)

Offer: - Må bli voldtatt for å bli hørt.

(iOslo.no): Personen som antastet en TV 2-reporter på Karl Johan i mars går fri. Offeret raser.

Søndag 18. mars ble en TV 2-reporter Elisabeth Sandve antastet utenfor 7-Eleven på Egertorget i Karl Johansgate. Politiet har nå avsluttet etterforskningen av saken. Ifølge kvinnen har hun blitt møtt med en kald skulder fra politiet som ikke mener at saken er alvorlig nok for videre etterforskning.

- Ferdig etterfosket
- Med bakgrunn i etterforskningen anser vi ikke denne personen som farlig. Saken er ferdig etterforsket og fra vår side er det ikke mer å gjøre nå, forteller politioverbetjent Anne Rynningen Aasen til iOslo.no. Hun er avsnittsleder ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

I pressemeldingen heter det: « Saken er henlagt grunnet tvil om gjerningsmannens tilregnelighet. Politiet anser mannen som plagsom og til tider skremmende, men ikke som farlig».

Gjerningsmannen kobles heller ikke til noen av de pågående voldtektssakene som er under etterforskning i Oslo, opplyser Rynningen Aasen om.

- Dere har foretatt psykologiske undersøkelser av gjerningsmannen siden dere ikke vurderer gjerningspersonen som farlig?

- For å foreta en judisiell observasjon (psykologisk undersøkelse) må det være en sak av mer alvorlig grad. Men denne saken er for vår del ferdig etterforsket nå, sier Rynningen Aasen.

Følger media
Mens politiet ikke mener saken er alvorlig nok til å undersøke videre mener TV 2-reporteren at de kunne gjort mer. Hun har helt siden starten følt seg avvist og at hun ikke er blitt hørt.

- Jeg er ikke overrasket over utfallet, men jeg er overrasket over begrunnelsen. At de ikke anser ham for å være farlig kan få konsekvenser neste gang det smeller. Da kan ha gå enda lenger. Jeg mener helt klart saken er alvorlig. Han kommer til å slå til igjen og når sommeren er her og fristelsene blir flere er jeg sikker på det kommer til å skje noe, sier en oppbrakt Elisabeth Sandve til iOslo.no.

Sandve forteller også at hun tror politiet avslutter etterforskningen fordi det ikke har vært så stor aktivitet den siste tiden fra personene som har voldtatt og antastet kvinner.

- Det virker som politiet jobber med de sakene media skriver om.

Sandve forklarer at den somaliske mannen både tok henne på brystene og førte hånden hennes mot skrittet hans den aktuelle dagen. Like etter hendelsen var hun rystet.

- Må bli voldtatt
- Da jeg gikk hjem den dagen kikket jeg meg ekstra godt over skulderen. I tillegg orienterte jeg meg om hvilke personer som var rundt meg. Det satte helt klart sine spor og at de slipper en sånn person fri vil bare føre til at andre vil bli utsatt, sier reporteren.

På sin hjemvei fikk hun med seg masse pepperspray til bruk i selvforsvar.

- Når politiet henlegger slike saker som får konsekvenser for mange viser de helt feil signaler til publikum. De sier egentlig at de ikke bryr seg, eller at en må bli voldtatt for å bli hørt, sier Sandve.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.