*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: - Forsøkte å drepe sin bror

Mannen som i går gikk til angrep mot lillebroren med et samuraisverd i Larvik, er siktet for drapsforsøk.

23.05.05 17:34

I dag ble den 31 år gamle vietnameseren varetektsfengslet for en uke med brev- og besøkskontroll. Den siktede samtykket i fengslingen og vil avhøres av politiet mandag ettermiddag. Selv nekter han for at han forsøkte å drepe sin bror.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men benekter sterkt, og jeg understreker sterkt, straffskyld i forhold til siktelsen. Så vidt vi forstår mente han kun å true broren, sier politiadvokat Olav Kløvstad ved Larvik politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

- Familietragedie
Hendelsen skjedde i Larvik søndag formiddag, i samme område hvor politiet skjøt ogdrepte en annen vietnameser onsdag. 31-åringens lillebror fikk lettere kuttskader av samuraisverdet som politiet nå har beslaglagt.

- Hendelsen søndag har ingen sammenheng med den hendelsen hvor politiet var innblandet onsdag. Denne hendelsen kan mer karakteriseres som en familietragedie, sier Kløvstad.

Han vet foreløpig ikke hva som utløste krangelen, men regner med å få svar på dette under avhøret senere i dag.

Skjedd før
Sverdangrepet søndag er ikke det første i Larviks vietnamesiske miljø. For ett år siden ble en 30 år gammel vietnameser dømt til to og et halvt års fengsel etter å ha gått til angrep på to kamerater med et sverd i 2002.

De to ble tildelt til sammen 16 hugg, før de klarte å rømme.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer, er det ingen sammenheng mellom denne saken og brødrekrangelen søndag.

Vedkommende som ble varetektsfengslet mandag, er etter det TV 2 Nettavisen får opplyst, ikke tidligere straffedømt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag