*Nettavisen* Nyheter.

Politiet: - Ikke gå alene hjem

Den siste tida har det vært flere grove overfallsvoldtekter i Oslo. Politiet råder nå jenter til å gå sammen hjem fra byen.

14.07.06 13:36

Det supre været den siste tida har fylt Oslo-gatene med festglade jenter og gutter.

Men festen tar en gang slutt, og er det en ting som er sikkert, så er det at alle skal hjem.

- Jentene bør holde sammen når de skal hjem på nattestid. Det absolutt beste rådet er å gå sammen med noen, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen ved sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Høy prioritet
Den siste tiden har Oslo-politiet fått flere grove overfallsvoldtekter på bordet. Bare på drøye en måned har politiet fått melding om tre jenter som har blitt overfalt på gata.

Den ene jenta ble overfalt i en gate rett ved Slottsparken, den andre på Slemdal og den tredje ble dratt i en bil i Oslo sentrum, for så og bli kjørt til en parkeringsplass på Ekeberg der hun skal ha blitt voldtatt.

- Det er nå en gang sånn at vi aldri har mottatt en anmeldelse på en voldtekt der det har vært to jenter som har gått sammen. Det er den som går alene som blir overfalt, sier Rynning Aasen.

Hun forteller at sakene får høy prioritet, men sier at voldtektene er vanskelig å forebygge for politiet annet enn å oppfordre til at man slår følge med noen hjem fra byen.

- Ta en taxi
Politioverbetjenten ser ingen grunn til å advare mot spesielle områder hvor det er verre enn andre å gå alene.

- Når man ser på sakene så sprer de seg godt i byen, sier Rynning Aasen, som har et klart råd dersom en jente ikke har noen å gå hjem sammen med.

- Ta en taxi, og sørg for at du kommer deg trygt hjem, er hennes råd.

Flere gjerningsmenn
Så langt er gjerningsmennene på frifot etter de grove voldtektene.

- Vi har ikke kommet noe videre opp mot gjerningsmennene, og fortsetter å jobbe med det, sier Rynning Aasen.

Hun sier det er spesielt med så mange overfallsvoldtekter på så kort tid.

- Det er ikke ofte slike saker kommer så tett innpå hverandre. Vi har noen hvert år, men det ble mange som kom tett i år, sier politioverbetjenten.

Politiet ser likevel ingen sammenheng mellom voldtektene.

- Ut fra beskrivelsene av gjerningsmennene ser vi at det ikke er en person vi må få tak i. Det er forskjellige beskrivelser av dem, sier Rynning Aasen.

Ber om tips
I en av sakene har politiet gått ut med en fantomtegning av gjerningsmannen, men heller ikke dette har ført den noe nærmere mannen.

- Det kom en del tips akkurat når vi gikk ut med bildet, men tipsene har ikke ført oss nærmere gjerningsmannen, sier Rynning Aasen.

Har du tips i en av sakene? Ring Oslo-politiet på 22 66 90 50.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.