RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

POLITIET: - Ikke lenger en drapssak

IKKE DREPT: Ifølge politiadvokat Haris Hrenovica er politiet på Romerike sikre på at Frank Andre Gundersen ikke ble drept. De to som var siktet i saken er nå løslatt. Foto: Privat
IKKE DREPT: Ifølge politiadvokat Haris Hrenovica er politiet på Romerike sikre på at Frank Andre Gundersen ikke ble drept. De to som var siktet i saken er nå løslatt. Foto: Privat
Sist oppdatert:
De siktede er løslatt.

De to mennene som var siktet for drap på Frank André Gundersen, løslates. Det er ikke skjellig grunn til mistanke, opplyser politiet.

– Siktelsen er frafalt. Den ene siktede er løslatt, mens den andre blir løslatt senere i dag, sier politiadvokat i Romerike politidistrikt, Haris Hrenovica til Romerikes Blad.

Helhetsvurdering
Hrenovica forklarer løslatelsen slik:

– Etter en en grundig helhetsvurdering finner vi ikke lenger skjellig grunn til mistanke mot de to som har vært siktet, sier han før han fortsetter:

– Det er ingen holdepunkter for å si at de har forvoldt Frank André Gundersens død.

Fakta: Dette er saken:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* Frank André Gundersen (31) fra Vesterålen var på besøk i Skogbygda da han forsvant.

* 31-åringen skal sist ha blitt observert 5. eller 6. mai gående langs Sjølivegen.

* 15.mai startet politiet en omfattende leteaksjon etter 31-åringen.

* 22.mai ble to menn siktet for et større narkotikalovbrudd i forbindelse med saken.

* 24.mai ble siktelsen utvidet til å gjelde drap.

* Den ene siktede er venn og slekting av 31-åringen, mens den andre er en bekjent.

* 26.mai ble kameratene varetekstfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

* 29.mai ble et lik funnet i Skogbygda, det er foreløpig ikke bekreftet at dette er Frank André Gundersen.

- Dette er ikke lenger noen drapssak, sier politiadvokaten til Nettavisen.

Jobber videre
Politiadvokaten sier til Romerikes Blad at politiet nå jobber videre med å løse saken.

– Etterforskningen vil fortsatt være grundig, intens og omfattende, sier Hrenovica.

Han forklarer at saken nå har endret status fra drapssak til mistenkelig dødsfall.

– Inntil videre etterforsker vi nå et mistenkelig dødsfall. Vi undersøker omstendighetene rundt dødsfallet med full innsats, sier Hrenovica som også takker publikum som har bistått med flere tips i saken.

Varetektsfengslet
De to mennene har i over en uke vært siktet for drap på Frank André Gundersen. Siden mandag har de sittet fengslet med brev og besøksforbud i fullstendig isolasjon.

Gundersen forsvant tidlig i mai, og ble meldt savnet 10. mai. Det ble gjennomført flere leteaksjoner uten funn, før han ble funnet i et skogholt på kvelden onsdag 28.mai.

Han ble da funnet av Michael Winger, selverklært klarsynt og hundefører Erlend Laupsa som hadde lett etter den savnede i flere dager.

Forsvarer:- En stor gladnyhet
Den siktede som nå er løslatt, en mann i 20-årene som også er i familie med Frank André Gundersen, er lettet over at alle mistankene mot ham er frafalt av politiet.

– Dette er en stor gladnyhet. Han har sittet i avhør i hele dag om bevisene fra politiet og har opprettholdt sin forklaring om at han ikke har hatt noe med verken forsvinningen eller dødsfallet å gjøre. Nå har endelig politiets etterforskning også vist at dette stemmer. Han er glad for utfallet, sier mannens forsvarer, advokat Tarjei Ræder Breivoll, til Romerikes Blad.

Advokaten sier det har blitt gradvis klart for ham den siste uken at saken mot klienten hans har blitt svakere.

– Jeg fikk forståelse av at det gikk mot en løslatelse, sier forsvareren.

– Hvordan har denne saken vært for klienten din?

– Han har først vært i en fortvilet situasjon der han var på å lete etter sin savnede venn og familiemedlem. Deretter ble han mistenkt for å ha noe med forsvinningen å gjøre, før han ble siktet for drap med påfølgende beskjed om at Gundersen ble funnet død. Det har vært en veldig ugrei situasjon for ham, for å si det forsiktig, sier Ræder Breivoll.

- Vil få etterspill
– Hvordan har han det nå?

– Han er preget over å ha vært fengslet og mistenkt for noe han hele tiden har sagt at han ikke har hatt noen befatning med, og preget over budskapet om at familiemedlemmet er funnet død. Nå er han sammen med sin nærmeste familie som tar vare på ham, og han er glad for å bli løslatt, sier forsvareren.

– Vil dere foreta dere noe overfor politiet og deres håndtering av saken?

– Når man blir fengslet og siktet uten grunn utløser det automatisk rett til erstatning, så saken vil få etterspill. Men dette er ikke noe vi har fokus på i dag. Det kommer seinere. Nå er vi opptatt av at mistankene mot ham er borte – at også politiet mener han er uskyldig, sier Ræder Breivoll.

Les flere saker på rb.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere