Gå til sidens hovedinnhold

Politiet advarer før stormen: - La bilen stå

Overgangen fra lite vind til storm kommer fort.

Politiet i Finnmark politidistrikt advarer folk mot å bevege seg utendørs torsdag, dersom man ikke absolutt må. Det gjelder også de som kjører bil.

- Dersom du som bilist ikke absolutt må ut å kjøre til natta. La bilen stå. Dette på grunn av varsling av uvær i Østfinnmark til kvelden.

Sjekk her hvordan været der du bor blir!

Brå overgang

For selv om det torsdag formiddag ikke er så ille vær, så er det ventet å bli mye verre, og det raskt.

- Uvær treffer #Finnmark i kveld! Brå overgang fra lite vind til storm! Snø og snøfokk kan gi stengte veier og problemer for flytrafikken, twitrer meteorologene.

Vinden kan føre til at fly innstilles torsdag kveld og fredag formiddag.

Vind og snø

Yrs varsel er ikke særlig lystig lesing:

«Skiftende bris, i kyststrøkene perioder med liten kuling. Enkelte snøbyger, vesentlig i nord. Sent i ettermiddag økning til nordvest full storm i vest, kan hende sterk storm. Snøbyger.»

Vinden kan nå opp i 30 til 33 meter per sekund, og uværet er ventet å nå land ved Nordkapp ved 18-tiden, melder iFinnmark.

- I kveld er det varslet full storm, men det kan komme opp i sterk storm. Folk bør feste løse ting. Det kommer store mengder snø. Det skjer ganske raskt og fort. Det er best å holde seg inne når det skjer, sier vakthavende meteorolog Rafael Grote til avisen.

Jobb fredag?

Statsmeteorologene oppfordrer også folk til å sikre gjenstander utendørs.

– Hvis noen fortsatt har ting liggende ute, bør man ta inn det man kan. Man bør også sørge for ekstra sikring ved båthavna, sier statsmeteorolog, Trond Lien, ved Vervarslingea for Nord-Norge til NRK.

På havet kan vinden nå orkan styrke.

– Det ser ut til å minke fredag morgen, men det kan være vanskelig å komme seg på jobb denne dagen, sier Lien.

Mildvær i sør

Mens det lengst i nord blir skikkelig ruskevær, så er det lenger sør usedvanlig varmt. Torsdag er det over ti grader flere steder.

- Det er ikke vanlig å ha så høye temperaturer i desember, men det er sånt som skjer når vi får inn luft fra Atlanteren. Det kommer også inn fønvind over fjellene fra vest som gir en ekstra effekt på de varme gradene, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk Institutt til Nettavisen.

LES mer: 12 grader torsdag: - Dette er uvanlig i desember

November skal ha vært mildere enn normalt.

Månedstemperaturen for hele landet endte i november 0,2 grader over det som er normalt, akkurat som i oktober. Det viser tall fra Meteorologisk institutt. Tørrest var det på Kjølnes i Porsgrunn, der det ble målt kun 2,8 millimeter nedbør i november.

Les også

Nå kommer vinteren for alvor

Les også

OBS: Glatte veier på hele Østlandet

Kommentarer til denne saken