Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet advarer mot sterk vind

VIND: Etter dager med trykkende hete, har det kommet vind og lavere temperaturer til hovedstaden. Politiet advarte onsdag kveld mot sterkere vind, men den skal ikke forveksles med hva andre deler av landet opplever som mye vind.
VIND: Etter dager med trykkende hete, har det kommet vind og lavere temperaturer til hovedstaden. Politiet advarte onsdag kveld mot sterkere vind, men den skal ikke forveksles med hva andre deler av landet opplever som mye vind. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Politiet advarer mot løse gjenstander som blir tatt av vinden i Oslo.

Onsdag kveld får politiet i Oslo meldinger om kraftig vind, iallfall sammenlignet med den stillestående varme luften på Østlandet de siste dagene.

- De siste timene har vi fått en del meldinger, fra forskjellige steder i Oslo, på at vinden tar tak i både stillas, byggemateriell, gjerder, vinduer m.m. som ikke er sikret godt nok. Disse blåses på avveie og skaper farlige situasjoner, skriver politiet på Twitter onsdag kveld.

Som varslet, blir ikke 17. mai like varm som de siste dagene.

Les om været tidligere i uken: Meteorologene venter på 30-tallet

Østlandet og Telemark får perfekt bunads vær med temperaturer på mellom 15 og 20 grader. Selv om de som bor lengst nord på Østlandet, må forberede seg på kjølige netter, ned mot et par plussgrader bare.

17. mai byger

– Det blir byge vær natt til 17. mai. I Østfold spesielt vil bygene henge igjen lengst. Her kan det også bli byger utpå formiddagen på nasjonaldagen. Mens de fleste andre steder er ferdig med regnet i løpet av morgenen, varsler Håkon Mjelstad i Meteorologisk institutt.

Resten av pinsen blir det fine forhold og lite vind.

– Vi får mye sol, stigende temperaturer, og 20 grader de fleste steder er oppnåelig i løpet av pinsen, kanskje allerede lørdag mange steder, sier meteorologen.

Resten av uka blir litt mer utrygt med mer skyer. Det blir helt klart perioder med sol, men litt mer ettermiddagsbyger.

Alle ser sola

Ingen steder i landet vil få direkte dårlig vær 17. mai. Mange vil kjenne vinden, og det kan også bli noen regnbyger, men alle vil få et glimt av sola.

Sørlandet kan få opp mot 20 grader både på 17. mai og gjennom helgen og de første dagene neste uke.

Sør for Stad får sol på Vestlandet torsdag. Nord for Stad blir det litt mer blandet. Men helt klart perioder med sol.

Det blir også fint i pinsehelgen med sol nå og da og gode temperaturer. I slutten av pinsen kan det bli 20 grader noen steder i vest. Neste uke blir det heller ikke mye regn og mellom 15 og 20 grader. Det kan glimte til med varme i det øvre sjiktet.

Ull i Trøndelag

Trøndelag får en kjølig 17. mai.

– Det blir helt klart perioder med sol, men varmt blir det ikke. Trøndelag må være fornøyd om de når 15 grader, sier Håkon Mjelstad.

Det blir noen byger i pinsehelgen, men varmere og kanskje 20 grader. Det varme været vil holde seg ut i neste uke.

Opphold i nord

Det blir oppholds vær 17. mai i hvert fall i Nordland og trolig også nord til Troms. I Finnmark blir det vestlig vind og litt regn på begynnelsen av nasjonaldagen. Hele landsdelen vil få perioder med sol og omkring 10 grader.

Senere i pinsen blir det lite vind, delvis skyet og det kan komme litt regn til og fra nesten hver dag, men ikke mye. Det blir heller ikke så mye varmere, kanskje opp mot 15 grader. Etter pinsehelgen og ut i neste uke stiger temperaturen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!