Gå til sidens hovedinnhold

Politiet bekrefter drapssiktelse

POLITIHUSET (TV 2 Nettavisen): Politiet bekrefter at de har siktet den 21 år gamle kjæresten for forsettelig drap på Lise Joanni Johansson (18).

Politiet anser dermed ikke kjæretens forklaring om at en tredjeperson iført finnlandshette skal ha skutt og drept Lise natt til søndag som troverdig.

- Siktedes forklaring har blitt betydelig svekket som en følge av tekniske undersøkelser, vitneavhør og en helhetlig vurdering, sa politiinspektør Terje Kristiansen på en pressebrief om drapet tirsdag formiddag.

- Forsettelig drap
Kristiansen opplyser at 21-åringen, som er norsk statsborger, med irakisk opprinnelse, er siktet for forsettelig drap.

TV 2 Nettavisen skrev mandag kveld at 21-åringen var siktet for drap eller medvirkning til drap på den 18 år gamle kvinnen.

21-åringen har forklart politiet at en maskert person tok seg inn i leiligheten der han bodde sammen med Johansson og skjøt kvinnen i hodet. Mannen var maskert med finlandshette. Deretter skal gjerningsmannen ha forlatt boligen gjennom vinduet.

Politiet har funnet både en finlandshette og en pistol.

21-åringen ble søndag siktet for brudd på våpenloven da det kom frem at han hadde oppbevart en pistol i leiligheten forut for drapet.

Fengslingsmøte i ettermiddag
Mannen skulle opprinnelig vært fremstilt for varetekt på mandag, men var for syk. Han ble på mandag innlagt på psykiatrisk avdeling fordi legene vurderte at det ikke var forsvarlig å avhøre ham.

- Han vil forhåpentligvis bli skrevet ut fra sykehuset i dag og politiet håper han vil møte i retten til fengslingsmøtet, sier Kristiansen.

21-åringens forsvarer, Hanna Fossen Blom, sier til TV 2 Nettavisen at hun er informert om utvidelsen av siktelsen, men kan ikke kommentere denne før hun har konferert med sin klient.

- Jeg er på vei til ham nå for å fortelle om utvidelsen. Jeg vet ikke om han kan møte i retten før jeg har fått snakket med han og legene, sier Blom til TV 2 Nettavisen.

Fengslingsmøtet finner sted klokken 15. Politiet vil etter alt å dømme ikke få avhørt ham i forkant av fengslingsmøtet på grunn av helsetilstanden.

Skutt med ett skudd
Kristiansen vil ikke gå inn på funn som er gjort, eller hvordan de mener drapet ble utført.

Politiet vet foreløpig ikke noe om motivet, da de ikke har kunnet avhøre 21-åringen så langt.

Politiet har mottatt en foreløpig obduksjonsrapport. Denne bekrefter at Linn Joanni Johansson ble skutt med ett skudd.

- Utover dette ønsker vi ikke å si noe om innholdet i rapporten, sier Kristiansen.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021