Politiet ber om filmopptak

Politiet i Rogaland oppfordrer innstendig folk om å komme med opptak de har gjort med videokameraer og lignende ransdagen og dagene før ranet.

11.04.04 17:27

- Vi tror at folk fortsatt kan sitte på opptak som er interessante for oss, sa politiinspektør Bjørn Andersen (bildet) på søndagens pressekonferanse.

Politiet har allerede fått inn en rekke bilder, filmopptak med mer fra folk som har filmet i området både i perioden før ranet skjedde, og under ranet. Men fortsatt håper de at publikum sitter på enda mer som kan bli nyttig bevismateriale mot ranerne.

Søndag var det kommet inn 1.650 tips i saken. Og politiet hadde siden ranet skjedde foretatt godt og vel 450 avhør.

Politiet vil ha tomhylser fra ransstedet
Etter ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger mandag, lå det tomhylser og skarpe skudd strødd i et stort område utenfor banklokalene.

Nå ber politiet i Rogaland folk som plukket opp tomhylser og eller skarpe skudd om å gi disse til politiet.

- Vi vet at det var folk på stedet som plukket opp tomhylser og skarpe skudd. Vi ber nå disse om å gi gjenstandene til oss, sa politiinspektør Bjørn Andersen på søndagens pressekonferanse.

Han sa også at politiet er interessert i informasjon om hvor hylsene og skuddene er funnet, og når de ble funnet.

Politiinspektør Ernst Rossebø forsikret om at det er uinteressant for politiet hvorfor privatpersoner har plukket opp hylsene og skuddene.

- Vi forstår at dette kunne være av interesse for noen der og da. Vi vil ikke diskutere det spørsmålet med dem. Det viktigste nå er at vi får inn hylsene og skuddene, sa Rossebø.

Siden ranet mandag har politiets teknikere og eksperter fra Forsvaret gjort et grundig arbeid for å finne samtlige hylser i et stort område rundt åstedet. Det ble avfyrt en rekke skudd under og etter ranet, da ransmennene skjøt seg løs fra politiet utenfor banklokalene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.