Gå til sidens hovedinnhold

Politiet ber om fire ukers varetekt for drapsforsøk-siktet mann i Bergen

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse i Bergen, blir framstilt for varetektsfengsling i Hordaland tingrett mandag ettermiddag.

På grunn av fare for bevisforspillelse vil politiet be om fire ukers varetektsfengsling, brev- og besøksforbud, medieforbud, og at kjennelsen unntas offentligheten, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Kjennelsen ventes i løpet av ettermiddagen, sier politiadvokat Sven Arne Dahl-Michelsen til NTB.

En kvinne i 20-årene ble natt til søndag funnet hardt skadd i leiligheten sin etter en voldshendelse natt til søndag. Kvinnen ligger hardt skadd og til behandling ved Haukland universitetssykehus.

Ingen av partene er tidligere straffedømt

Kort tid etter funnet av fornærmede, pågrep politiet en mann i 20-årene i nærheten av adressen. Ifølge politiet er det en relasjon mellom fornærmede og siktede.

– De er begge to i 20-årene, og de kjenner hverandre. De bor ikke sammen. Kvinnen bor på adressen, han bor et annet sted, sier Dahl-Michelsen.

Siden verken fornærmede eller siktede er avhørt, kan politiadvokaten ikke uttale seg ytterligere om relasjonen. Av samme grunn kan han heller ikke si noe om foranledningen til selve hendelsen. Dahl-Michelsen forteller imidlertid at ingen av partene i saken er tidligere domfelt.

Siktede har ikke tatt stilling til spørsmål om straffskyld

Det skal ikke gjennomføres avhør av siktede mandag. Siktede har ikke tatt stilling til siktelsen, men har samtykket til at rettsmøtet kan gjennomføres som kontorforretning. Det antas å bli gjennomført uten at siktede eller fornærmede er til stede.

Politiet er ikke ferdig med åstedsundersøkelsene. De har gjort beslag på åstedet, men av hensyn til etterforskningen vil de ikke opplyse om hvilke beslag som er gjort. Framover vil politiet fortsette med undersøkelser av åstedet, vitneavhør, og gjennomgang og analyse av elektroniske spor.

Fornærmedes bistandsadvokat, Beate Hamre, opplyser til NTB at hun ikke har noen kommentar til saken.

Siktedes forsvarer, Torbjørn Kolås Sognefest, svarer overfor NTB at han henviser til Vest politidistrikt for all informasjon i saken.

(©NTB)