RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet ber pårørende ta kontakt

Foto: Ørn E. Borgen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet ber pårørende til savnede etter flomkatastrofen ta kontakt hvis de ikke allerede har snakket med politiet. Torsdag overtok de ansvaret for registreringen av savnede.

Utenriksdepartementet har så langt hatt ansvaret for å registrere savnede etter flodbølge-katastrofen i Sørøst-Asia. Torsdag overtok politiet dette ansvaret. Pårørende som ikke allerede har meldt fra til politiet om sine savnede, kan ta kontakt på telefon 02800.

- Det er ganske mange som har vært i kontakt med politiet allerede. De slipper å gjøre det igjen. Men de som ikke har vært i kontakt med politiet, bes om å gjøre det nå, sier seksjonssjef Wenche Bjørngaard i Politidirektoratet til TV 2 Nettavisen. Det gjelder også de som har meldt fra til Utenriksdepartementet, men ikke til politiet.

Skal fylle ut skjema
De pårørende vil bli bedt om å fylle ut et detaljert skjema med informasjon om den savnedes og spesielle kjennetegn. Denne informasjonen vil ha stor betydning for arbeidet med å finne og identifisere norske savnede i katastrofeområdet.

Vil be om DNA-prøver
- Det kan også være aktuelt å oppta DNA-referanseprøver fra pårørende for å fastslå slektskap, sier Bjørngaard.

Hun sier pårørende kan ta kontakt på telefon 02800 eller direkte med lokalt politi.

- Hvor lang tid vil det ta før dere har full oversikt over de savnede etter katastrofen?

- Setter inn alle ressurser
- Det er helt umulig å si. Vi setter inn alle ressurser. Både Kripos og alle politidistrikter går nå i gang med dette arbeidet. Men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta.

Personer som ringer 02800 eller henvende seg hos lokalt politidistrikt. En tjenestemann vil stille en del spørsmål, og registrere opplysningene som blir gitt. Politidistriktene sender informasjonen til Kripos.

Det er ikke mulig å ringe 02800 fra utlandet. Personer som er i utlandet, kan ringe +47 23 20 87 00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere