*Nettavisen* Nyheter.

Politiet ble sjokkert da de så den forslåtte kvinnen

Kvinnen i 20-årene hadde omfattende skader da politiet kom frem til hennes hjem en kveld i mars. Hun skal ha blitt utsatt for grov vold av kjæresten i over én time før hun klarte å ringe politiet.

(BA.no): Beskrivelsen av hendelsene inne i leiligheten i Bergen kommer frem i en fersk dom fra Bergen tingrett.

– Vanlig kveld

Kvelden skal ha startet med at de to så på tv i kvinnens leilighet. De var kjærester, og paret planla at han skulle flytte inn. Kvinnen beskriver det som «en helt vanlig kveld», men fortalte også i retten at kjæresten var i dårlig humør.

Kvinnen forklarte i retten at hun satt på sengen da kjæresten slo i soveromsdøren. Deretter skal han ha satt seg oppå henne og tatt strupetak på henne med begge hender før han skal ha gått løs på henne.

Ifølge dommen skal volden ha vart i en time.

«Tiltalte vekslet mellom å slå og bite fornærmede en rekke steder, herunder ansiktet, leppene, armene, fingrene, bakhodet og hoftepartiet. Fornærmede ble også sparket i brystet,» står det i dommen.

Kvinnen fortalte i retten at hodet hennes også ble slått mot et glassbord, og at hun til slutt mistet bevisstheten.

Verste politiet hadde sett

Kvinnen i 20-årene ringte politiet fra soverommet i leiligheten, og var fortsatt på soverommet da politiet kom til leiligheten. Hun beskrives som «sterkt forslått» og blødde fra ansiktet, munnen og fingrene. Hun skal ha hatt problemer med å puste og bevege seg.

Kvinnen ble liggende på sykehus i fire dager etter hendelsen.

En av politibetjentene som rykket ut til nødmeldingen, fortalte i retten at synet av den forslåtte kvinnen i 20-årene var «noe av det verste hun har sett» i løpet av sine år i yrket.

Mannen har erkjent de faktiske forhold i saken, men har forklart at han var ruset, og ikke husker noe fra kvelden.

Dommerne i tingretten la til grunn at kvinnen fikk betydelige skader av volden hun ble utsatt for, og at kjæresten uten tvil er skyldig i saken.

I dommen konkluderes det med at volden bar preg av mishandling, og at kvinnen var nærmest forsvarsløs i situasjonen på grunn av størrelsesforholdet mellom de to.

Nekter straffskyld, har anket

Den 31 år gamle mannen ble i Bergen tingrett dømt til fengsel i ett år og ti måneder for volden og en rekke andre forhold. Dommen er anket til lagmannsretten.

Mannen er tidligere straffedømt 13 ganger. I tillegg til den grove volden mot kjæresten, ble han også dømt for trusler mot politiet og flere tilfeller av oppbevaring av narkotika.

Han ble også dømt til å betale 75.000 kroner i erstatning til kjæresten. Paret har i dag ingen kontakt.

Den omtalte dommen fra tingretten er ikke rettskraftig i påvente av ankeforhandlingene.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.