RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet brøt statens innkjøpsregler

(Foto: Knut Falch / SCANPIX)
Sist oppdatert:
Politiet får sterk kritikk i en ny rapport som påviser flere brudd på statens regelverk i forbindelse med kjøp av nye politibiler.

Politidirektoratet ba om undersøkelsen etter at det i årevis har gått rykter om snusk rundt politiets kjøp av tjenestebiler, skriver Aftenposten.

Ifølge rapporten er det ikke noe som tyder på korrupsjon, men undersøkelsen avdekker at politiet har hatt et lettvint forhold til statens regelverk for offentlige anskaffelser.

Korrupsjons-påstander
Påstandene om korrupsjon fikk ny styrke i forbindelse med at politiet kjøpte 25 nye Volvo V70 til nesten 13 millioner kroner. Bilene fungerte ikke som de skulle, og de måtte etter hvert tas ut av tjeneste fordi de ikke var sikre nok. Problemene fikk politifolk til å stusse over at denne biltypen var valgt.

Politiets materielltjeneste (PMT) får knusende kritikk for uprofesjonell saksbehandling.

- Det er åpenbart at ingen i PMT har hatt god nok kjennskap til regelverket for offentlige anskaffelser, heter det.

Mangler rutiner
Stikkord som går igjen i rapporten er dårlig ledelse, mangelfulle rutiner og uklare ansvarsforhold, men til tross for at en rekke kritikkverdige forhold er avdekket, risikerer ingen tjenestemenn noen form for disiplinærstraff.

- Vi har fått konstatert at det har forekommet brudd på regelverk og rutiner, og at systemet ikke har vært godt nok. Det har ikke vært viktig å lete etter syndebukker. Poenget har vært å finne ut hva som er skjedd og lære av det, sier assisterende politidirektør Knut Mikkelsen.

Han lover at noe lignende ikke vil skje igjen.

- Det er for lengst tatt grep for å forhindre at slike systemfeil oppstår, sier Mikkelsen til Aftenposten.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere