*Nettavisen* Nyheter.

Politiet bryter egne regler

UP-sjefen refser egne kolleger for å bruke mobil bak rattet og kjøre uten bilbelte. Politiet bryter reglene de skal håndheve.

04.09.06 07:44

TV 2 Nettavisen skrev sist uke at politiet så langt i år har skrevet ut hele 5378 forelegg til sjåfører som har snakket i mobilen uten å bruke handsfree-sett. 1300 kroner har hver og en måttet punge ut med. Her ser du hvor flest blir tatt.

Aldri før har flere bilister blitt bøtelagt for håndholdt mobil eller manglende bilbeltebruk. Samtidig bryter politiet trafikkreglene over en lav sko, skriver VG.

I år er det utstedt gebyrer for 26,7 millioner for manglende bilbelte, 1,8 millioner mer enn i fjor. Det er idømt 6,9 millioner for håndholdt mobil, mot 4,3 millioner i hele fjor.

I løpet av fire timer observerte VGs fotograf utplassert på en gate ved politihuset på Grønland i Oslo over 20 tjenestemenn som kjørte uten sikkerhetsbelte. Én politimann ble sett mens han pratet i mobilen med én hånd på rattet.

- Når politiet ikke følger reglene, er de dårlige forbilder, og det er like straffbart for politiet som for alle andre, sier sjef for Utrykningspolitiet Odd Reidar Humlegård til VG. Unntaket er i akutte situasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.