Skifestivalen i Holmenkollen endte i fullstendig kaos lørdag kveld. Det brøt ut slåsskamper mellom publikummere, og flere skal ha besvimt og fått panikk. I tillegg skal enkelte ha vært ufine og slåss mot politiet.

En person ble lettere skadet etter å ha blitt påkjørt av T-banen på Besserud T-banestasjon. Sporveien måtte slå av strømmen fordi flere publikummere gikk nedover T-banelinjen.

Oppfordring til publikum

Mange timer etter kaoset brøt ut, jobber politiet fremdeles med å få fullstendig kontroll over situasjonen. På Twitter går de ut med en klar oppfordring til Holmenkollen-publikummet:

«Det er fortsatt store utfordringer med det store antall mennesker som nå forsøker å ta seg ned fra Holmenkollen skianlegg. Våre mannskaper melder at alt for mange publikummere er overstadig berusede og svært ufine mot politiet og andre , og ikke følger politiets anvisninger. Vi oppfordrer derfor på det sterkeste at alle som befinner seg på vei vekk fra området Holmenkollen, om å rette seg etter politiets anvisninger, være tålmodige, samt ta hensyn til sine medmennesker, og ikke øke ytterligere, eventuell promille de måtte inneha.»

- Folk mister alle hemningene

Ifølge Nettavisens journalist på stedet er det mange svært synlig berusede mennsker som sjangler ut i veien med øl i hånda.

Innsatsleder Arne Røtterud beskriver dagen som svært krevende, og sier de har brukt veldig mye politiressurser for å få kontroll over situasjonen.

- Det er mange politifolk, vektere, brannvesen og helsevesen som må jobbe oppe i Holmenkollen her fordi særdeles mange mennesker oppfører seg veldig, veldig dårlig - beruset og så videre, sier innsatslederen til Nettavisen.

- Hvorfor skjer dette? Man vet jo hva som kommer når det er Holmenkollen-lørdag?

- Folk mister alle hemningene fordi de drikker altfor mye alkohol. Det har vært veldig mye fyll, du ser jo hvor høy promille det er på folk som velter nedover her, og som ikke vil høre på det vi sier til dem.

Røtterud sier at han ikke kjenner til planleggingen som er gjort i forkant av arrangementet.

- Dette har vært en veldig stor utfordring, og hvorvidt man var klar over at det skulle bli så ille, det kjenner jeg ikke til.