RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterforsker gaupejakt

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
Politiet mistenker at ei gaupe kan være skutt ulovlig i Østfold.

Gaupejegerne i grensebygdene er overbevist om at gaupa er skutt i nabofylket Akershus, og deretter flyttet til Østfold, skriver Smaalenenes Avis.

Ifølge avisen ble skuddplassen i Øye undersøkt fredag morgen av Jan Wilberg fra SNO, miljøkoordinator Sten Andersson fra Østfold politidistrikt, viltkontakt Torbjørn Tveter og flere lokale jegere.

Wilberg bekrefter overfor avisa at det ikke ble funnet spor av de tre gaupene som jegeren hevder at han så. Det ble heller ikke funnet blod på skuddstedet.

Årets kvote i Østfold er på tre dyr, hvorav ett hunndyr. Gaupa som ble rapportert felt i Øye, er et hunndyr på 15,4 kilo - og dermed ble gaupejakta stanset.

Mannen som felte gaupa, er bosatt i nabofylket Akershus, men leier jaktrett av en gårdbruker i Øye.

- Dreier det seg om ulovlig gaupejakt, er dette svært beklagelig, sier grunneieren til Smaalenenes Avis, og forsikrer at han ikke har noe ønske om å ødelegge gaupejakta for andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere