RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterforsker minibank-tyveri med pikant vri: – 58-åring ble rundlurt av «to flotte damer»

LURT: En 58 år gammel mann skal i Bergen ha blitt frastjålet flere tusen kroner av to damer. Illustrasjonsfoto: Scanpix
LURT: En 58 år gammel mann skal i Bergen ha blitt frastjålet flere tusen kroner av to damer. Illustrasjonsfoto: Scanpix
Sist oppdatert:
Politiet i Bergen har pågrepet to kvinner som er mistenkt for å ha lurt til seg 8.000 kroner fra en intetanende mann.

(Bergensavisen): Mens den ene kvinnen distraherer minibankbrukeren med seksuelle forslag, sniker den andre seg bak ryggen på offeret og sørger for at han tar ut langt mer penger enn planlagt. Etterpå forsyner deg seg av lommene hans.

En 58 år gammel mann ble flere tusen kroner fattigere etter dette korte møtet med to kvinner som trolig brukte denne fremgangsmåten.

Ble distrahert

– Jeg hadde vært på byen og drukket litt. De distraherte meg, og så var det gjort. 8.000 kroner forsvant, forteller en av ofrene til BA.

Det var en sen novemberkveld i fjor at 58-åring skulle i minibanken i Kaigaten før han dro hjem. Like etter at han hadde tastet koden, skal to utenlandske kvinner ha kommet bort. Den ene skal ha innledet en samtale.

– Det var flotte damer, og andre menn bør advares mot dette

. Hun tilbød diverse seksuelle tjeneste, som jeg takket nei til, sier han.

Pengene borte

Etter dette skal 58-åringen ha sagt farvel til kvinnene, og satt kursen mot Bybanen. Godt plassert på setet, oppdaget han at både mobiltelefonen og alle sedlene var borte.

58-åringen har anmeldt det grove tyveriet. Offeret tror at den andre kvinnen benyttet sjansen da han ble distrahert.

– De var veldig innpåslitne, og distraherte meg. Den andre var inne på skjermen og tastet inn et mye større beløp enn det jeg egentlig skulle ta ut. Da jeg oppdaget hvor mye jeg hadde tatt ut, puttet jeg pengene i mobiltelefonfutteralet og la det i lommen. De fulgte etter meg et stykke, og fikk fatt i pengene før jeg fikk sukk for meg.

Overvåkningskameraet ved minibanken skal ha fanget opp situasjonen, og i februar ble to kvinner pågrepet i saken.

Ikke i varetekt

Tyveriavsnittet ved sentrum politistasjon har ikke besvart BAs henvendelser onsdag, men jourhavnede jurist i Hordaland politidistrikt Rune Malt bekrefter at to personer har vært pågrepet i den grove tyveri-saken.

– Det har vært pågrepet to personer i denne saken. De er fortsatt siktet, men ikke i politiets varetekt lenger, sier han til BA.

Etter det BA erfarer er modusen ikke ukjent for politiet i Bergen.

Det har også nylig blitt avsagt en dom i Bergen tingrett.

Senest i januar skrev BA om to kvinner på 20 og 31 år som loppet horekunder for store summer i Bergen. De to rumenske kvinnene endte i fengsel, dømt for tyveri fra syv menn.

Kjernen i saken er at kvinnene har solgt seksuelle tjenester. Når kundene ikke har hatt nok penger til å betale med, har de fått utlevert kort og kode, for å gå i automat og ta ut mer.

I tillegg til å nøye seg med de avtalte beløpene, brukte de kortene til å ta ut penger og varer for et par hundre tusen kroner.

Les flere saker fra BA her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere