RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterforsker mulig gjengvoldtekt på russetreff

Sist oppdatert:
En russejente har fortalt politiet at hun ble voldtatt av fire medruss på landstreffet for russen på Lillehammer natt til søndag.

– En russejente på 18 år skal være voldtatt av fire gjerningsmenn. Hun har ingen god beskrivelse av dem, annet enn at de er russ. Voldtekten har ifølge jenta skjedd inne i en russebuss, sier operasjonsleder Arvid Røste i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Han forteller at jenta ble fraktet til voldtektsmottaket på Gjøvik og tatt hånd om der. Foreløpig har ikke politiet gode spor i saken.

– Vi har ikke klart å få veldig mye opplysninger fra jenta ennå. Vi har gått gjennom bussene for å finne et åsted, men ingen av bussene har samsvart helt med hennes beskrivelser av bussen, sier operasjonslederen.

Han forteller at politiet har registrert alle bussene og tatt bilder av dem. De gikk også gjennom alle bussene en gang til i løpet av de sene nattetimene.

– Hun er naturligvis preget, og dette er en veldig alvorlig sak. Problemet så langt er at alle er likt kledd, og alle har vært mer eller mindre beruset. Vi har så langt ikke klart å finne noen vitner, sier Røste.

Politiet ble varslet om den angivelige voldtekten klokka 1.05. Jenta var i 6-tiden ferdig med oppfølgingen ved voldtektsmottaket, og var da på vei tilbake igjen til Lillehammer.

Politiet håper å få avhørt jenta så raskt som mulig, men Røste sier det kan hende at jenta trenger å hvile før de får snakket ordentlig med henne.

Ifølge Røste er det anslått at rundt 6.500 russ var til stede på landstreffet natt til søndag. Landstreffet arrangeres på Birkebeineren Skistadion. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere