Gå til sidens hovedinnhold

Politiet etterforskes etter hjerneslag

Spesialenheten for politisaker har tatt ut etterforskning av Drammen politidistrikt etter svært sterke påstander om trusler og manglende hjelp til slagrammet fange.

Nettavisen har denne uken skrevet om en siktet mann som lå en uke på cella med hjerneslag uten å få legehjelp, og hvordan andre siktede familiemedlemmer av mannen ble utsatt for angivelige kritikkverdige forhold.

LES OGSÅ:- Politiet var det verste terrorregimet

- På bakgrunn av påstander fremkommet i anmeldelsen har vi besluttet etterforskning i saken. Det betyr ikke an noen er siktet i saken, sier Åse-Berit Berger som er leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge ved Spesialenheten for politisaker.

- Denne saken vil bli etterforsket i løpet av den nærmeste måneden. Vi vil foreta en rekke avhør. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer i saken, sier Berger til Nettavisen.

- Håper rettferdigheten seirer
- Dette synes jeg var utrolig bra og det gleder meg. Jeg må si jeg synes det hadde vært rart om de ikke hadde gjort det. Så alvorlig som dette er, så hadde jeg forventet at de gjorde det, sier Ann. Hun er mor og ekskone til to av de ni mennene som er tiltalt i korrupsjonssaken i Bærum. Til Nettavisen fortalte hun blant annet om:

LES OGSÅ:Lå en uke på cella med hjerneslag

  • Eksmannen som lå en uke på cella med hjerneslag uten å få legehjelp.
  • Om barn i familien som måtte til psykolog etter at politiet hadde vært på razzia i jakten på bevis.
  • Om politiet som hadde skremt sønnen med voldtekter i fengselet.
  • Om oppegående menn som har mistet livsmotet etter å ha blitt etterforsket av politiet.

- Hvis det hadde vært en terrorgruppe så hadde jeg hatt rett til å være redd. Til å føle sorg. Men dette var politiet. De som skal ta vare på oss. De skal finne ut om noe er gjort galt, men ikke på denne måten. Jeg venter at de gjør jobben, men ikke som et terrorregime, sa Ann tidligere denne uken.

- Jeg håper at det finnes noen rettferdighet her i verden, og at den seirer til slutt, sier Ann fredag.

- Rokker ikke ved saken
- Jeg er kjent med saken. Disse forholdene har for så vidt også vært et tema i straffesaken også. Nå blir det opp til spesialenheten å vurdere dette, sier politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud politidistrikt til Nettavisen. Hun ønsker ikke å kommentere saken utover at politiet har en annen oppfatning enn det de tiltalte i korrupsjonssaken har.

- Uansett rokker ikke dette ved selve straffesaken. Den går sin gang, sier Fossen.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken