RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyser vitner til grov voldtekt i Oslo


ÅSTED: Tenåringsjenten merket at det var en mann som løp etter henne da hun hadde gått av bussen på Furuset i Oslo. Hun forsøkte å løpe fra ham, men klarte det ikke. Overgrepet fant sted på plenen til venstre på bildet.
ÅSTED: Tenåringsjenten merket at det var en mann som løp etter henne da hun hadde gått av bussen på Furuset i Oslo. Hun forsøkte å løpe fra ham, men klarte det ikke. Overgrepet fant sted på plenen til venstre på bildet. Foto: Politiet
Sist oppdatert:
Ugjerningen skal ha skjedd på Furuset, nordøst i Oslo, natt til lørdag.

Politiet etterlyser vitner etter at en tenåringsjente skal ha blitt utsatt for en grov voldtekt på Furuset i Oslo natt til lørdag.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon.

Kari-Janne Lid, leder for avdeling for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Forsøkte å løpe fra gjerninsmannen

– Jenten som er i slutten av tenårene merket at det var noen som løp etter henne da hun gikk av bussen på Furuset. Hun forsøkte å løpe fra gjerningsmannen, men ble tatt igjen av ham, sier leder for avdeling for seksualforbrytelser i Oslo Kari-Janne Lid til Nettavisen.

Overfallet skal ha funnet sted mellom 02.20 - 02.30 natt til lørdag 18. juli. Politiet har ingen mistenkte i saken, men er i gang med å sikre spor. Onsdag formiddag ble det også sendt ut en pressemelding i håp om å få hjelp fra publikum.

Vitner kan kontakte politiet på følgende:

Dagtid: Telefon 2266 9430
Ettermiddag/kveld:
Kriminalvakten – telefon 2266 9966
Tips på mail:
oslo.seksualforbrytelser@politiet.no

Politiet ble varslet om voldtekten mandag 20. juli på ettermiddagen.

– Det er ikke foretatt kriminaltekniske undersøkelser på åstedet, men fornærmede var på overgrepsmottaket lørdag på dagen, hvor det ble sikret klær fra fornærmede. Disse blir sendt til kriminaltekniske undersøkelser. I tillegg er det foretatt rettsmedisinske undersøkelser av fornærmede, forteller Lid.

– Gjerningsmannen sa ingenting

Den fornærmede kvinnen har i avhør forklart at hun ankom Furuset senter med nattbuss fra Oslo sentrum. Voldtekten skal ha skjedd på en gangvei i nærheten av Furuset sykehjem, på en plen mellom to blokker i Kurlandstien 44 og 46.

– Politiet ber personer som har befunnet seg i området i aktuelt tidsrom, eller som bor i området, om å ta kontakt hvis de har sett eller hørt noe, skriver politiet i en pressemelding onsdag.

Kvinnen var iført lys jakke og skjørt.

Hun beskriver gjerningsmannen slik:

«Mann, cirka 20-30 år, mørkt hår, litt mørk i huden, stort mørkt skjegg. Han skal ha vært tynn og iført en mørk skinnjakke og mørke jeans.»

Den fornærmede kvinnen hadde ingen opplysninger om språk.

– Gjerningsmannen skal ikke ha sagt noe da han utførte handlingen, utdyper Lid til Nettavisen.

Håper Ramadan kan hjelpe

Muslimenes fastemåned Ramadan ble avsluttet forrige helg, og politiet håper at nettopp dette kan bidra til en oppklaring av overgrepet.

– Videre kommer vi til å orientere beboere, gjennom brev, i de omliggende blokkene som har innsyn til åstedet. Vi kommer også til å foreta rundspørringer for å informere folk og i håp om at noen kan ha hørt eller sett noe. Ramadan ble nylig avsluttet så vi tenker at mange kan ha vært våken selv om det var sent da de feiret slutten på fastemåneden, forklarer Lid.

Politiet har også sikret overvåkingsvideoer som den fornærmede jenten skal se gjennom.

– Det er blant annet overvåkingskameraer ved Furuset senter. Vi håper å finne bilder av gjerningsmannen som den fornærmede jenten kjenner igjen slik at vi kan etterlyse ham, avslutter Lid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere