RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet etterlyste egen patrulje

Sist oppdatert:
Politiet i Stavanger har fått nok tips om mulig ransbil med blålys. Det viser seg nå at bilen var en politipatrulje.

Det var på en pressekonferanse 13. april at politiet gikk ut med etterlysning av en svart van som skulle ha hatt påmontert blålys og rast bort fra åstedet etter det brutale rekordranet i Stavanger mandag 5. april.

Flere vitner skal ha sett bilen kjøre i stor hastighet mot Ølberg rans-morgenen i tidsrommet 08.45 og 08.55.

Og tipsene strømmet inn. Men nå vil ikke politiet ha flere tips om den mørke vanen med blålys - den står nemlig i politiets egen garasje.

- Vår egen
- Vi har nå brakt på det rene at den svarte bilen som ble observert på Nordsjøveien ransmorgenen, var en av våre egne patruljer, sier politiinspektør Ernst Kristian Rossebø til TV 2 Nyhetene.

Bilen, en sivil svart varebil, skal ha deltatt i jakten på gjerningsmennene sammen med andre patruljer som var tilgjengelige i timen etter ranet.

Politiet i Stavanger har opprettet en egen bilgruppe som blant annet kartlegger tips om biler i saken. Selv om en bil nå er sjekket ut, er det fortsatt svært mange biler i gruppens sakspapirer.

Fortsatt interessert i tips
- Vi er fortsatt svært interessert i tips om bevegelser ranerne kan ha tatt etter at ransbilene ble satt i brann, sier Rossebø.

Etterforskningen fortsatte i helgen med stor styrke, men enklte av etterforskerne har nyttet helgen til å ta noen velfortjente avspasseringstimer.

- Antall folk på saken er nå konstant på 140. Over helgen fortsetter vi med uforminsket styrke, sier Rossebø.

Mandag er det tre uker siden maskerte og tungt bevæpnede ranere tok seg inn i Nokas' lokaler i Stavanger og politiførstebetjent Arne Sigve Klungland (53) ble skutt og drept .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere