RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet får 31 millioner mer

Sist oppdatert:
Odd Einar Dørum åpner pengesekken og gir politiet 31 millioner kroner i ekstrabevillinger for inneværende år.

Justisdepartementet sier i en pressemelding fredag ettermiddag at regjeringen foreslår å styrke politibudsjettet for 2004 med ytterligere 31 millioner kroner.

- Det er viktig å sikre trygghet for politiet blant annet gjennom bedre utstyr og materiell for sikring og vern, sier justisminister Odd Einar Dørum.

NOKAS-ranet
Tilleggsbevillingen skal blant annet dekke merkostnader til etterforskning av det brutale ranet av Norsk Kontantservice i Stavanger, der en politimann ble drept.

I revidert nasjonalbudsjett 2004 vart politibudsjettet styrket med 40 millioner til dette formålet, men potten foreslås nå økt med ytterligere ni millioner.

Trenger panserkjøretøy
Politiet mener også det er nødvendig med nytt utstyr og materiell for å gjøre politiet bedre rustet til å sikre og verne verdier og personell i forbindelse med blant annet pengetransporter.

I tillegg trenger politidistrikt skuddsikre kjøretøy.

- Justisdepartementet tar sikte på å leie slikt tungt vernet kjøretøy når det er nødvendig, heter det i pressemeldingen.

16 millioner kroner av ekstrabevillingen er foreslått satt av til å produsere maskinlesbare pass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere