Politiet fikk tips om rømning

Foto: (Politiet)

Allerede for et halvt år siden fikk Oslo-politiet tips om at Abdelghani El Azzouzis ville prøve å rømme, men tipset nådde aldri den ansvarlige for fangetransportene.

08.09.03 16:20

Det opplyser flere politikilder overfor P4. Tipset skal ifølge radiokanalen ha kommet til politiet fra en person nært knyttet til El Azzouzis. Det ble registrert, men ikke formidlet videre til seksjonen som er ansvarlig for fangetransportene i hovedstaden.

Må se på rutinene
- Hvis dette er riktig må vi gå inn og se på rutinene våre. Da må vi finne ut hvorfor vi ikke visste om det, når det er vi som faktisk utfører jobben, sier politiinspektør Stig Duaas til P4.

Han mener mye kunne vært gjort annerledes om de hadde fått vite om tipset.

- Både måten han ble framstilt på, antallet ledsagere og valg av bil kunne vi ha gjort annerledes. Alternativt kunne lege eller helsepersonell kommet til fengselet i stedet for at vi brakte fangen ut, sier Duaas videre.

Planlagt
Politiet er også styrket i troen på at rømningen var planlagt. El Azzouzis var også for tre uker siden på Oslo legevakt der han ville ha behandling for den samme skaden. Transporten var identisk med den på lørdagen, da rømningen skjedde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.