*Nettavisen* Nyheter.

Politiet fjerner savnet-liste

Politiet fjerner navnelisten over savnede nordmenn etter Asia-katastrofen. Begrunnelsen er hensynet til de pårørende og etterforskningsmessige behov.

03.03.05 13:21

- Offentliggjøringen av navnelisten over savnede norske borgere førte til at politiet fikk nyttige opplysninger om hvem som faktisk var savnet etter flomkatastrofen, men nå er dette behovet ikke lenger tilstede, opplyser politiet i en pressemelding torsdag.

Beslutningen om å fjerne listen er tatt av Nye Kripos i samråd med Politidirektoratet. Listen blir fjernet fra politiets nettsider klokken 21 torsdag kveld.

Per i dag har politiet en tilnærmet fullstendig oversikt over de savnede, noe som er viktig i det videre identifiseringsarbeidet som foregår i katastrofeområdet.

Nye Kripos vil fortsatt offentliggjøre oppdaterte tall på saknede norske borgere daglig på http://saknet.kripos.no.

Politiet vil heretter kun operere med to kategorier tall: antall saknede, og antall identifiserte omkomne, men nå uten navn.

Alle som har opplysninger om savnede nordmenn bes kontakte politiet på tlf. 02800. Pårørende som befinner seg i utlandet bes ringe +47 23 20 87 00 eller +47 23 20 88 88.

Politiet har også bedt media og andre som har publisert navnelister basert på Nye Kripos’ liste om å fjerne disse, av hensyn til de pårørende. TV 2 Nettavisen har etterkommet dette ønsket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.